• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 August , 2017

Tabăra „Sufletul micului creştin în culori şi imagine”

Anul acesta, tabăra a avut loc în Groşi şi a fost organizată de Parohia Groşi şi preotul Claudiu Pop, Parohia Rus, Şcoala Groşi, Şcoala Dumbrăviţa, în parteneriat cu Primăria Groşi, Primăria Dumbrăviţa şi UAC Europe, în perioada 7-11 august, la biserica şi căminul cultural din Groşi. În total, au participat la tabără peste 35 de copii, dintre care 10 din comuna Dumbrăviţa. Programul s-a desfăşurat între orele 09.00-16.00 şi a cuprins ateliere de pictură, meşte­şu­guri populare, creaţie dar şi exerciţii de autocunoaştere şi dezvoltare personală, întâlniri cu reprezentanţi ai Jandar­me­riei, cu voluntarii unei asociaţii naţio­nale de tineri.
Un moment deosebit a fost vizita Preasfin­ţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului în tabără, fiind întâmpinat cu multă bucurie de către copii. Cel mai important moment a fost vizita PS Iustin şi a domnului director de la Cultură, Ioan Marchiş, care au admirat lucrările copiilor. Apoi, am plecat pe jos cu PS Iustin de la bi­se­rica din Groşi până la Habra, în pelerinaj, cântând pri­cesne, un moment care le va rămâne copiilor în memorie până la bă­trâ­neţe, deoarece au făcut acest pelerinaj îm­preună cu episcopul locului, Preasfin­ţitul Părinte Iustin, iar un pele­rinaj împreună cu un ierarh este un lucru poate unic în viaţă. Pe lângă mun­că, copiii au avut parte şi de distracţie la piscina „La Nuci”, prin mijlocirea domnului primar de Groşi. Duminică a avut loc festivitatea de în­cheiere a taberei, când a fost încununat tot ce s-a lucrat timp de o săptămână printr-o expoziţie şi prin conferinţa maestrului Dan Puric.
La mănăstirea Habra, Preasfinţitul Pă­rinte Episcop Iustin le-a vorbit din nou elevilor şi însoţitorilor lor din tabără despre adevăratele modele pe care trebuie să le aibă copiii, iar modelul suprem de urmat este Maica Domnului.
Tabăra s-a încheiat duminică, 13 august 2017, la Mănăstirea Habra, unde s-a organizat o expoziţie cu lucrările realizate în tabără, cu ocazia conferinţei lui Dan Puric, intitulată „Să fii român”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.