• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 15 Mai , 2012

Orizontul unei colaborări de succes

Elveţianul Daniel Bach, directorul general al Holcim România, cel mai mare producător de ciment de pe piaţa locală, a ajuns, săptămâna trecută în Maramureş. Motivul? O vizită la Orizont SRL Sighetu Marmaţiei, lider al materialelor de construcţii şi partener Holcim de 15 ani.

 
 

Daniel Bach este unul dintre cei mai importanţi şi mai apreciaţi CEO din ţară. Cu un istoric profesional de 18 ani în compania numărul 1 din România pe piaţa cimentului, Holcim, managerul, de origine elveţiană, are experienţă în special pe pieţele din Asia şi Africa. Bach s-a alăturat grupului Holcim în 1994, ca inginer de proiect, şi, printre altele, a fost responsabil pentru dezvoltarea operaţiunilor Holcim în China. Este doctor în energie mecanică la Institutul Tehnologic Elveţian Federal din Zürich şi absolvent a mai multor programe postuniversitare la şcoli de business precum INSEAD (Franţa) şi IMD Lausanne (Elveţia).

Nu mai încape îndoială pentru nimeni că Daniel Bach este un profesionist desăvârşit şi, totodată, un om care ştie să aprecieze profesionalismul.

Tocmai de aceea, săptămâna trecută, directorul general Holcim a vizitat societatea Orizont SRL din Sighetu Marmaţiei, un partener tradiţional, vechi şi serios a Holcim şi s-a întâlnit cu conducerea companiei: Petru şi Sorin Vlaşin.

Deşi colaborarea cu partenerii este o prioritate a Holcim, astfel de vizite sunt rare. Iar alegerea societăţii Orizont SRL demonstrează seriozitatea companiei sighetene.

 

Aflat pentru prima dată în această zonă a ţării, Daniel Bach a rămas impresionat de potenţialul uriaş al judeţului şi de modul în care îşi desfăşoară activitatea Orizont SRL: „Pentru mine ca şi CEO este necesar să cunosc partenerii noştri importanţi care ne reprezintă în piaţă. Acesta este motivul pentru care am venit. Sunt pentru prima data în această parte de ţară.

Echipa Orizont este o echipă profesionistă, care respectă valorile noastre, de cum am am intrat în curte, am văzut că sunt bine organizaţi, curaţi şi foarte profesionişti. Pentru mine este important să aflu ce-şi doresc clienţii. Pentru ca partea de producţie să răspundă cerinţelor pe care le au clienţii noştri din piaţă”. Directorul general Holcim a rămas impresionat de politica şi viziunea Orizont SRL, care a demonstrat că o companie puternică nu se sperie sau nu-şi restrânge activitatea în faţa crizei economice, ci caută noi oportunităţi de dezvoltare: „Orizont priveşte spre viitor cu încredere, nu aşteaptă ca să treacă criza, vede oportunităţile din piaţă, e genul de partener pe care îl admirăm. Nu putem aştepta ca să treacă criza. Nu mai e vorba de o criză propriu-zis, este o situaţie nouă. Orizont este o companie solidă, care foloseşte oportunităţile din piaţă, exact ceea ce dorim de la clienţii noştri. Practic, acum se văd adevăratele capacităţi manageriale. În aceste vremuri, se vede soliditatea unei companii. Cele care se dezvoltă astăzi, vor fi solide în viitor. Noi privim partenerii ca pe o familie”.

Daniel Bach a declarat că a auzit despre multe dintre obiectivele judeţului, ca şi Cimitirul Vesel, şi s-a convins de frumuseţea locurilor şi de uriaşul potenţial turistic venind de la Aeroportul Satu Mare.

A văzut însă şi neajunsurile noastre: infrastructura: „Venind de la Satu Mare, am văzut peisaje frumoase, care îmi amintesc de Elveţia, ţara mea natală. Am auzit despre Cimitirul Vesel, am văzut biserici frumoase de lemn. Foarte frumos. Vreau să mă întorc”.

 

“Lucrăm cu Holcim de 15 ani. Pentru noi această vizită a fost o surpriză, directorul general a venit însoţit de directorul comercial şi de marketing pe România. Din discuţiile avute a rămas impresionat de modul în care ne derulăm activitatea. Directorul general a venit pentru prima dată la noi, directorul comercial şi de marketing a mai fost la noi, pentru lansarea unui produs. Le-am prezentat toată firma, în special staţia de betoane, care este legată de activitatea lor, depozitul de aici etc. Ei au vrut să vadă cum suntem poziţionaţi în Nord unde facem parte din top 3 clienţi Holcim România şi să întărească această relaţia de colaborare. Dânşii sunt foarte interesaţi de ceea ce se întâmplă cu produsul lor în piaţă, fac tot timpul studii” - Sorin Vlaşin, directorul general Orizont SRL Sighetu Marmaţiei.

 
Daniel Bach, 48 de ani, are o experienţă de 18 ani în diferite funcţii operaţionale şi strategice în industria cimentului. S-a alăturat companiei Holcim în 1994 ca Inginer de Proiect în cadrul Holcim Group Support şi a continuat în cadrul echipei de Management al Riscurilor de Afaceri începând cu 1998. În 2001, a fost numit Director Tehnic al Holcim Indonezia, unde a făcut parte din prima echipă de management a Grupului Holcim în această ţară. Ulterior, între 2004 şi 2007 a fost responsabil de cooperarea dintre Holcim şi Huaxin Cement Co, subsidiara din China a Grupului Holcim, prin poziţia sa de Asistent al Reprezentantului Comitetului Executiv care se ocupa de operaţiunile din Asia. În 2007, Daniel Bach şi-a asumat rolul de Vicepreşedinte de Producţie al Holcim (Philippines) Inc., responsabil pentru producţia cimentului, achiziţii şi dezvoltare durabilă. Daniel Bach este Doctor în energie mecanică la Institutul Tehnologic Elveţian Federal din Zürich şi este absolvent al unor numeroase cursuri de management la universităţile INSEAD şi IMD.

Comentariile celorlalți

Anita pe 23.06.2013 la 02:38
Mary - lisa you not only exceeded our etnectaxiops, but these photos are more amazing than i could have even hoped for! you are a fantastic photographer. but equally important, you have such a great spirit and you were such a positive person to have alongside us for every step of our wedding day. you did not complain about the rain either!!! and you were so patient all day even if it does take my family a lifetime to get into position for photos, and even if at least one person talks through each group photo. you had a smile on your face all day, and your energy was contagious. you did not miss a single detail, and we will have these amazing keepsakes forever now because of you. thank you!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.