• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 26 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 9 Octombrie , 2024

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului

 Astăzi, de Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului ne plecăm cu respect în fața memoriei celor care au căzut victime ale uneia dintre cele mai cumplite tragedii din istoria noastră. Zeci de mii de evrei din Maramureș au fost deportați în lagărele de concentrare și exterminare, suferind orori de neimaginat. Avem datoria, mai mult ca oricând, să nu uităm aceste momente și să ne asigurăm că astfel de atrocități nu se vor mai repeta niciodată.

Rememorez cu emoție ziua în care, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș i-am acordat titlul de cetățean de onoare post-mortem scriitorului și filosofului Elie Wiesel, un fiu al acestor locuri și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1986. Elie Wiesel ne-a arătat că, în fața suferinței și a vicisitudinilor, credințele și valorile trebuie apărate cu curaj, indiferent de cât de grea este lupta.
Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne gândim la aceste personalități și să le oferim ca modele generațiilor tinere. Trebuie să vorbim neîncetat despre suferințele îndurate de comunitatea evreiască, atât în România, cât și în restul Europei. Într-o lume în care vedem din ce în ce mai des tentative de negare a acestor orori avem obligația de a repeta adevărul pentru ca tinerii să audă, să înțeleagă și să recunoască istoria.
Doar împreună putem face ca astfel de orori să nu mai aibă loc NICIODATĂ!
 
Gabriel Zetea - Deputat PSD
 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.