Curs valutar








Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii



Ziua Mondială a Apei 2025 – Conservarea Ghețarilor
Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie în fiecare an din 1993, este un eveniment al Organizației Națiunilor Unite care se concentrează pe importanța apei dulci și crește gradul de conștientizare a celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Este vorba despre luarea de măsuri pentru a aborda criza globală a apei. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este de a sprijini realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030.
În fiecare an, UN- Water – mecanismul de coordonare al ONU privind apă și canalizare – stabilește tema Zilei Mondiale a Apei. În 2023, accentul s-a pus pe Accelerarea schimbării. În 2024, privind „Apa pentru pace”.
Ziua Mondială a Apei 2025 se va concentra pe tema „Conservarea ghețarilor” pentru a evidenția rolul critic al ghețarilor în susținerea vieții și a ciclului apei. Ghețarii, scurgerile montane și topirea zăpezii oferă apă pentru băut, agricultură și producerea de energie. Ziua își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la provocările create de topirea ghețarilor și solicită comunității globale să accelereze reducerea emisiilor de carbon și să implementeze strategii locale de adaptare la ghețarii în scădere și incertitudinile fluxurilor de apă.
Pe măsură ce se apropie Ziua Mondială a Apei 2025, este important să ne gândim la cât de importantă este apa și la modul în care Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) pot ajuta la rezolvarea problemei apei din lume. Chiar dacă există multă apă, aproximativ 2,2 miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la apă potabilă curată. Situația actuală este agravată de schimbările climatice, creșterea populației, poluare și infrastructura insuficientă. Acesta este motivul pentru care trebuie puse în aplicare măsuri eficiente de control al apei.
Oamenii pot face diferența utilizând apa mai eficient, reducând deșeurile și susținând activ măsurile care vor schimba lucrurile în bine. Atunci când guvernele fac politici, decid cum să cheltuiască banii pentru construirea infrastructurii și aplică regulile, pot acorda problemelor legate de apă o importanță maximă. Organizațiile de afaceri pot folosi metode care folosesc mai puțină apă, susțin îmbunătățirea tehnologiei apei și pot juca un rol activ în eforturile de administrare a apei.
Haideți să susținem protejarea durabilității apei, folosirea inteligentă a resursele Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) și să creăm premisele pentru un viitor în care toată lumea să aibă acces la apă curată și sigură. Dacă lucrăm împreună, avem puterea de a îmbunătăți lucrurile!
SC VITAL SA