Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Ziua Limbilor Europene
A devenit o tradiţie ca la Şcoala gimnazială „Alexandru Ioan Cuza „ din Baia Mare – director prof. Grigore Mureşan – Ziua limbilor europene să fie marcată de către profesori şi elevi prin activităţi specifice.
Anul acesta, evenimentul s-a desfăşurat în CDI-ul şcolii, unde au fost premiaţi elevii Leş Tudor, Mărieş Monica, Dragoş Denisa, Bizău Ştefania, Lucaci Cătălin, Mureşan Daniel, Kovacs Ruben – clasa a VI-a B – şi Mureşan Diana, Vlaicu Antonela, Crişan Radu, Pop Alexandra, Lakner Diana, Iluţ Denisa, Bîrle Gabriela, Oşan Ioana – clasa a VIII-a A, participanţi la proiectul e-Twinning „ E(e)st@ry „ care s-a derulat în colaborare cu elevi din Spania, Grecia, Turcia, Franţa, Polonia, Norvegia.
Perioada de desfăşurare a proiectului a fost anul şcolar 2012-2013, iar tema de bază a fost alegerea unei poveşti de către fiecare şcoală participantă , povestea aleasă de elevii noştri fiind „Ursul păcălit de vulpe”. Poveştile au fost traduse în limba engleză, s-au realizat ilustraţii cuprinse într-o carte de colorat, rebusuri, au fost formulaţi itemi care vizau înţelegerea textului în ansamblu şi detaliu.
Apoi, prin transpunerea textului în dialog, fiecare partener a dramatizat povestea din ţara care i-a revenit prin tragere la sorţi şi pe această bază s-a realizat un filmuleţ precum şi un CD audio ce conţine lectura elevilor în limba engleză a poveştii.
Toate activităţile menţionate mai sus au fost postate pe portalul proiectului.Ca activitate de socializare, în prima parte a proiectului, şcoala noastră a organizat şi desfăşurat o videoconferinţă cu şcoala Hovseter skole din Norvegia.Proiectul a fost apreciat de Centrul Naţional eTwinning din România şi Franţa cu Certificatul Naţional de Calitate, acordat cadrelor didactice coordonatoare, în cazul şcolii noastre, d-nei prof. Monika Bandi, care, în cadru festiv, a înmânat certificatele elevilor.
Activitatea dedicată Zilei limbilor europene a continuat cu lansarea a încă două proiecte eTwinning la nivel de şcoală, unul coordonat de profesor bibliotecar Bedean Doina şi învăţătoarea Ierima Maria – cls. a IV-a B - cu titlul „What is growing there ?”, propus de o şcoală din Polonia şi altul coordonat şi propus de prof. de limba engleză Monika Bandi, cu titlul „St@ryboard” în colaborare cu şcoli din Italia, Franţa, Grecia, Polonia, Ungaria, Norvegia, Cehia, Letonia.
Aceste activităţi au fost menţionate şi pe site-ul oficial al Consiliului European dedicat Zilei Europene a Limbilor.
Toate proiectele se vor desfăşura în limba engleză şi vor viza apropierea de cultura şi civilizaţia fiecărei ţări participante.