• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Zetea, noul preşedinte al PSD Maramureş

Conferinţa judeţeană PSD Maramureş a avut loc la casa de Cultură a Sindicatelor. Peste opt sute de pesedişti din tot judeţul au invadat Casa amărâtă a sindicatelor ce nu mai există. Şedinţa urma să înceapă la ora 17. În Baia Mare a sosit şi al doilea om în stat, după premier, Valeriu Zvonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. El a primit sarcina de a descâlci firele organizaţiei maramureşene.

 
 

Deşi nu au fost multe probleme, spre deosebire de alţi ani, în PSD Maramureş, alegerile în organizaţia judeţeană au adus o oarecare tensiune. Iniţial se vorbea de patru candidaturi, din care certe erau Călin Matei şi Gabriel Zetea. Prezenţa lui Zvonea a avut ca scop liniştirea spiritelor şi organizarea unei Conferinţe judeţene fără sincope.Preşedintele Camerei s-a dovedit a fi un politician versat şi abil, deoarece a reuşit ceea ce şi-au dorit că toţii.

Delegaţii din judeţ au sosit de dinainte de ora 16. Sala Casei de Cultură s-a umplut, încet, încet. Pe scenă, scaune pentru prezidiu, iar în spate, un banner mare pe care scria: „Reconstruim Maramureşul!”.

 

În rest, frig de se vedeau aburii respiraţiei. Peste tot domniţe pesediste, zgribulite de frig, din cele care au venit cu pantofi cu toc.

Afară, cinci echipaje ale Poliţiei asigurau ordinea şi siguranţa zonei. Zvonea şi liderii PSD Maramureş erau în vecinătate, la Carpaţi. S-au dus ultimele negocieri, discuţii.Într-un final, liderii au venit în sală şi Conferinţa Judeţeană a început. A fost una fără istoric, fără dispute, fără emoţii.

 

Mircea Ursache a predat organizaţiei rapoartele de activitate şi alte cinci feluri de rapoarte. La momentul citirii candidaturilor, s-a constatat că nu este decât una pentru funcţia de preşedinte. Gabriel Zetea a fost votat preşedintele organizaţiei, iar Călin Matei a fost votat prim-vicepreşedinte. Cei doi lideri pesedişti vor face echipă pentru PSD Maramureş şi pentru Maramureş, s-a spus în luările de cuvânt.

 

Un discurs bun a avut primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Când a fost invitat, el a salutat prezenţa lui Zvonea şi a îmbrăţişat-o pe Eugenia Godja.

 

Primarul băimărean a mulţumit celor care l-au ajutat în politică, a mulţumit organizaţiei PSD, unde se simte ca acasă şi a vorbit despre necesitatea ca Maramureşul să fie respectat la Bucureşti de către guvern şi liderii politici. Cherecheş a fost aplaudat şi i s-a oferit un loc în prezidiu, după care a stat alături de primari ai organizaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.