• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Martie , 2012

Zamfir Ciceu, candidatul USL la preşedenţia Consiliului Judeţean

USL Maramureş are candidat oficial pentru preşedenţia Consiliului Judeţean Maramureş. Zamfir Ciceu, vicepreşedinte al PC Maramureş, a fost agreat de liderii USL şi a primit „undă verde” pentru a intra în bătălia electorală. Disputa electorală pentru şefia administraţiei maramureşene este foarte disputată, încă dinainte de a se şti cu certitudine cine va candida. Actualul preşedinte, Mircea Man, va candida sigur, iar de zilele trecute şi USL Maramureş are candidatul potrivit.

 

Reporter: Cum se simte Zamfir Ciceu în poziţia de candidat oficial al USL Maramureş pentru preşedenţia Consiliului Judeţean?
Zamfir Ciceu: În primul rând, onorat pentru încrederea acordată. Sper să nu dezamăgesc pe nimeni în această competiţie. Iar ceea ce va ţine de mine ca persoană şi de întreaga echipă care va fi implicată se va face la maxim. Ne interesează să maximizăm rezultatul acestor alegeri, să dăm o şansă USL-ului să guverneze. Dar trebuie să începem de la nivel local. Va fi foarte greu, până la urmă au fost foarte multe orgolii în joc, însă cred că este mai important scopul pentru care a fost constituită USL, decât orgoliile noastre. Aşa că, vom face o echipă bună cu toate partidele implicate.

Rep.: După cum aţi spus, au fost unele discuţii la desemnarea candidatului opoziţiei unite. Care sunt calităţile pe care ar trebui să le îndeplinească candidatul într-o dispută electorală în care contracandidatul are multe atuuri ce vin din poziţia de om al puterii?
Z.C.: E greu de făcut o descriere exactă a tipologiei candidaţilor. Dar încerc să creionez! În primul rând trebuie să fie un om de administraţie. La nivelul preşedintelui de Consiliu Judeţean se aplică politici de administrare a unui teritoriu. De aceea trebuie să cunoască problemele administrative foarte bine. Pe de altă parte, trebuie să fie un bun cunoscător al oamenilor. Va trebui să conlucreze cu toată plaja de reprezentare politică din Consiliul Judeţean, să încerce să aducă cele mai bune proiecte şi idei pentru dezvoltarea judeţului. Vor trebui să participe toate partidele implicate, evident cu prioritate cele care vor fi majoritare în Consiliile locale şi Consiliul Judeţean.

Rep.: Ce le spuneţi celor care au considerat că o candidatură Zamfir Ciceu este o chestiune facilă pentru Mircea Man?
Z.C.: S-au înşelat! Eu niciodată nu abandonez lupta. Voi lupta până la ultima oră de campanie electorală, din punct de vedre politic, evident. Iar tot ceea ce ţine de implicarea mea şi puterea de muncă o voi pune şi am pus-o de când am fost confirmat, în slujba acestei idei. Sunt un om căruia îi place competiţia, căruia îi place să lupte, nu mă doboară astfel de afirmaţii negative. Repet! S-au înşelat şi vom câştiga aceste alegeri

Rep.: Care sunt principalele dumneavoastră atuuri?
Z.C.: Cred că sunt un om care lucrează foarte bine în echipă, care ştie să aleagă echipa. Am lucrat în administraţie o bună perioadă de timp şi ştiu ce înseamnă administraţia. Pe de altă parte, în ciuda unor păreri, am o relaţie bună atât cu primarii PNL cât şi cei ai PSD.

Rep.: Credeţi că perioada în care aţi fost consilier local reprezintă un alt atu? La fel profesia de avocat vă este de ajutor?
Z.C.: Categoric, da! Formaţia profesională ajută oricărui om. Fiind vorba de zona juridică, este un evident ajutor pentru o bună administraţie. Şi poziţia de consilier local este un ajutor deoarece am văzut ce înseamnă administraţia la nivel de municipiu, dar nu am fost doar la acest nivel. Am avut şi funcţie executivă în aparatul propriu al Consiliului Local Baia Mare, toate vreme de cinci ani. Cu siguranţă că sunt atuuri. La Consiliul Judeţean, pe lângă politică mai trebuie să faci şi administraţie, sau mai exact, întâi trebuie să faci administraţie.

Rep.: Ce ar trebui făcut în momentul de faţă pentru Maramureş?
Z.C.: Trebuie să eliminăm conul de umbră în care se află judeţul de mai bine de 20 de ani. Din această perspectivă suntem foarte deficitari la capitolul infrastructură, infrastructură care ar putea genera dezvoltare economică, inclusiv prin turism, dar şi legarea de lumea civilizată. Este un proiect care, din păcate a fost abandonat. Mă refer la drumul Baia Mare-Vaja, la Aeroportul Internaţional Baia Mare, care nu este şi toate celelalte. Putem discuta despre ce s-a făcut în ultimii patru ani. Putem discuta, dar nu este nici un proiect dus la capăt. Aş dori să nominalizeze unul dintre proiecte dus la capăt! Cred că de aici ar trebui să începem.

Rep.: Dacă tot aţi amintit de proiecte, de ce credeţi că nu a fost finalizat nici unul?
Z.C.: Explicaţie e simplă! Au fost preocupaţi de alte aspecte decât de implementarea acestor proiecte. Nu s-a pus accent pe rezolvare, indiferent ce se spune că se face, realitatea contrazice . Nu avem finalizat, la nivel de Maramureş nici un proiect în ultimii patru ani. De ce? Incompetenţa în primul rând şi a doua cauză este nepăsarea. Nu le pasă de acest judeţ, nu le pasă de oamenii acestui judeţ. Dacă ar fi existat măcar un minim interes s-ar fi ajuns la capăt de drum măcar cu unul din ele, ceva care să aducă mai bine pentru maramureşeni. Asta ar fi menirea celui care conduce din punct de vedere administrativ judeţul!

Rep.: Ce părere aveţi faţă de o viitoare reorganizare administrativ-teritorială? Maramureşul trebuie să fie o regiune cu capitala în Baia Mare, sau e bine în orice variantă?
Z.C.: Nici nu se pune în discuţie. Maramureş cu capitala în Baia Mare! Este o regiune care aşa trebuie să rămână. Întotdeauna voi milita pentru Maramureş în orice configuraţie teritorială. Maramureşul înseamnă ceva pentru România! Când spui Maramureş, te referi la tradiţii, obiceiuri, la cultură locală şi nu cred că trebuie pierdute toate acestea.

Rep.: Sunteţi unul dintre lupii tineri, acel grup de tineri politicieni care au tulburat apele politicii maramureşene. A mai rămas ceva din spiritul de lup tânăr?
Z.C.: Întotdeauna va rămâne. Suntem o altă generaţie de oameni, suntem puţin altfel, vrem să construim mai mult şi să facem echipe mai bune. Vrem să aducem mai binele, mai repede. Spiritul de luptă şi de sacrificiu a rămas acelaşi!

Rep.: Dacă veţi câştiga, va urma procedura de selecţie a unei echipe care să vă ajute în demersul administrativ. Este vorba de aparatul propriu al preşedintelui de CJ. Oamenii preşedintelui! Cum veţi face selecţia, dacă o veţi face?
Z.C.: Este nevoie în primul rând de buni profesionişti. Dacă ai alături de tine astfel de oameni, vei evita posibilele greşeli şi vei face lucruri bune, mai bune. Trebuie avut în vedere competenţa ca şi criteriu principal de alegere a colaboratorilor. Dar pentru a avea astfel de oameni e nevoie şi de salarii care să motiveze. Oamenii buni din administraţie pleacă şi trebuie văzut cum pot fi stimulaţi pentru a rămâne în sistem. De asemenea, colaboratorii trebuie să fie loiali şi oameni de caracter.

Rep.: Va fi o dispută politică vie, puternică, după cum se anunţă. Cum aţi caracteriza ceea ce va veni?
Z.C.: Este un război politic. Se bat două forţe politice care înseamnă actuala guvernare şi USL. Cei doi candidaţi reprezintă cele două forţe politice. Eu nu cred că putem vorbi de un candidat inferior lui Mircea Man, oricare ar fi fost el. Actualul preşedinte nu are decât acest atu, a fost preşedinte, restul…Noi avem putere de muncă mai mare decât actualul preşedinte. Bătălia va fi de la egal, la egal. Şi va câştiga cel care se organizează mai bine. Din păcate, actuala putere va arunca cu tot felul de resurse. Dar cred că nu mai putem fi prostiţi cu astfel de trucuri!

Rep.: Cine este Zamfir Ciceu?
Z.C.: Un om de acţiune, un om corect, un om hotărât, iar atunci când promit ceva chiar şi fac!


Zamfir Ciceu este născut în 1974. A terminat Grupul Şcolar Tehnic din Baia Mare. A urmat Facultatea de drept din Bucureşti şi studii postuniversitare de Drept comercial în Timişoara. A fost consilier juridic până în 2003. De atunci este avocat în Baroul Maramureş. În perioada 2008-2010 a fost consilier local din partea PNL şi pe o perioadă de interimat, viceprimar al Băii Mari, iulie-august 2010.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.