• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Zamfir Ciceu, candidatul numărul unu

Candidatul USL Maramureş la preşedinţia Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Judeţean. Este candidatul cu numărul unu. Pentru a puncta momentul, opoziţia unită maramureşeană s-a întâlnit cu presa băimăreană. Sediul PNL, locul „faptei”, a fost ca un furnicar. Pe lângă momentul oficial, se lucra la celebrele liste de candidaţi. În aer, urme de tensiune, parfum de nervi şi iz de armonie cu zahăr şi piper, scorţişoară şi lămâie dulce.

 

Liderii opoziţiei unite au venit la întâlnirea cu presa cu zâmbetul pe buze. Cornelia Negruţ, preşedintele PC Maramureş avea un motiv întemeiat să fie liniştită. Candidatul PC a devenit oficial, iar responsabilitatea alegerilor s-a simţit în tonul celor care au vorbit. Mircea Ursache (PSD) şi Radu Ştef (PNL) au vorbit despre alegeri şi şansa de a veni la putere.

„Candidatul nostru, al USL, la preşedinţia CJ a depus dosarul pentru înregistrare în cursul zilei de astăzi (26 aprilie). În al doilea rând, negocierile în cadrul USL şi depunerea dosarelor, respectiv a listelor, continuă. În momentul de faţă nu se poate spune o cifră exactă în ceea ce priveşte numărul localităţilor în care vom merge sub sigla USL. Ele sunt undeva între 50 şi 55 de localităţi”, a spus Cornelia Negruţ.

 

La rândul său, Mircea Ursache a vorbit despre apropiatele alegeri şi modul în care USL Maramureş se pregăteşte pentru examenul electoral.

„Trebuie să spun că o perioadă atât de densă în negocieri nu a mai cunoscut PSD, fiind şi prima experienţă post-decembristă de a candida într-o coaliţie. Aceste negocieri sunt fireşti. Am semnat deja 18 localităţi, acolo unde nu sunt nici un fel de mici ajustări. Este vorba de listele de consilieri şi cele pentru Primării. Lucrurile sunt clare pentru toată lumea. Eu mizez pe un scor electoral de excepţie la alegerile din 10 iunie. Implicarea mea şi a PSD în campania candidatului la preşedinţia CJ, Zamfir Ciceu, va fi fără nici un fel de rezerve. Legat de migraţia celor de la PDL spre partidele noastre, respectiv PSD şi PNL, trebuie să fac câteva precizări. Şi noi am primit pedeselişti în localităţile în care nu am avut organizaţii foarte puternice, capabile să câştige alegerile. Ca să înlătur orice discuţie pe tema acestei migraţii, am să vă spun că nu a fost un act de bunăvoinţă al nostru, a fost un act de necesitate pentru România şi pentru români. Eu cred că oamenii ăştia, alături de noi, au înţeles că este ceasul al doisprezecelea pentru a mai schimba ceva. Nu este un proces deschis, venirea celor din PDL se va opri odată cu trecerea moţiunii de cenzură. Dar raţiunea pentru care am acceptat şi la nivelul primăriilor şi consilierilor este doar interesul naţional. Acum se lansează fel şi fel de minciuni de către PDL cu privire la premizele reîntoarcerii la salariile din 2009. Tot ce se spune nu are nici o logică economică”, a spus Mircea Ursache.

 

„Recunosc că este o perioadă destul de grea pentru noi, deoarece e dificil să armonizezi atât de multe organizaţii. Dar în foarte multe locuri am reuşit. Ce le-am spus şi colegilor din organizaţiile locale şi le tot spunem în continuare, este că ţinta noastră se numeşte USL. Ţinta noastră este preşedinţia CJ şi majoritatea în CJ. Este un exerciţiu greu, dar ni l-am asumat cu speranţă într-o altă perspectivă, începând cu noiembrie 2012, când eu cred că noul guvern va fi format de către USL. Zamfir Ciceu rămâne colegul meu şi îl vom sprijini în confruntarea electorală din 10 iunie”, a spus Radu Ştef, liderul liberalilor maramureşeni.

 

Discreţie nu festivism

 

„Astăzi am înregistrat la BEJ sub numărul unu candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean. Sper ca numărul unu să fie şi după alegerile din 10 iunie. Am procedat în această manieră, depunerea candidaturii fără fast, fără spectacol, fără prost gust, deoarece în ultimii ani s-a bătut prea multă monedă pe festivism, astfel încât s-a neglijat esenţa acestei expresii. În ultimii ani a fost creat un eveniment din orice banalitate, de la o tăiere de panglică sau inaugurare s-a făcut un adevărat spectacol mediatic. De fapt, timp de patru ani am beneficiat cu toţii de o paradă a formei fără fond. Au fost scoase pe piaţă tot felul de evenimente, care s-au împachetat în ambalaje solemne, cu scopul de a prezenta o imagine strălucitoare a actualei puteri. Eu nu am dorit să fac un astfel de spectacol şi am depus candidatura în mod firesc, simplu, aşa cum ar trebui să fie aceste momente. Bătălia electorală înseamnă altceva, iar eu am intrat în ea pentru a câştiga” - Zamfir Ciceu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.