• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 23 Aprilie , 2015

Zamfir Ciceu a analizat proiectele importante pentru judeţ

Zilele trecute, la Consiliul Judeţean Maramureş, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii constructorilor celor două proiecte importante pentru judeţ – Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana şi Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş, ai S.C. Vital S.A., ai Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Oraşului Cavnic.

 
 

Discuţiile s-au centrat în special în jurul problemelor pe care le ridică lucrările aferente celor două proiecte în zona Baia Sprie - Cavnic, unde, terenul, fiind mai dificil, şi lucrările sunt mai greu de executat.

Potrivit declaraţiei directorului S.C. Vital, Alexandrina Bancoş, lucrările efectuate de firma executantă a infrastructurii de apă au început timid, realizându-se doar 13,2% progres fizic în 50% din timpul scurs – destinat acestor lucrări.

Există zone în care lucrările de reabilitare a Drumului Baia Sprie – Bârsana nu se pot efectua până nu se efectuează lucrările de reabilitare a reţelei de apă.

„Scopul acestei întâlniri este de a pune faţă în faţă executanţii şi beneficiarii, de a vedea care sunt problemele şi mai ales de a armoniza graficele de execuţie a celor două firme. Rugămintea mea pentru ambele firme este de a se armoniza acolo unde este posibil. Pentru firma executantă a lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă, rugămintea este de a respecta tehnologia de compactare. Cred că actualul constructor nu are capacitatea tehnică de a face aceste lucrări în termen. Solicităm firmei constructoare prezentarea unui grafic detaliat pentru lucrările de pe Drumul Judeţean din zona Cavnic, ştiut fiind că acolo sunt problemele cele mai dificile.” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Reprezentanţii S.C. Vital au solicitat firmei executante un nou grafic pentru fiecare zi de lucru,

care să cuprindă persoanele şi lucrările executate.

De asemenea, s-a luat în discuţie situaţia devierii circulaţiei în zona lucrărilor, dar şi importanţa bunei comunicări între diriginţii de şantier. Firma executantă a reţelelor de apă şi canalizare a precizat că lucrările respective în zona Cavnic vor fi finalizate până în 15-20 aprilie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.