• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 11 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Iulie , 2013

Vrei să vorbim despre asta? / Vorbind despre asta...

Pornim de la adevărul absolut că toţi dintre noi avem probleme. Suprimarea emoţiilor poate genera mai multă durere şi neplăceri decât cele pe care le avem deja. Unii dintre noi aleg să îşi păstreze problemele pentru ei, dar rezultatul este de regulă o creştere în intensitatea distresului.

 

Vorbind cu cineva despre problemele noastre ar ajuta la descărcarea emoţională, precum cresc şi şansele identificării soluţiilor potrivite pentru noi. Suprimarea emoţiilor poate duce la oscilări frecvente ale stării noastre afective, coşmaruri, deprimare la trezire, iar starea de tristeţe se menţine pe o perioadă îndelungată.

Unul dintre beneficiile discutării problemelor cu cineva ar fi eliminarea singurătăţii. Singurătatea nu este declanşată din cauza lipsei de prieteni sau a vieţii sociale, ci rezultă din superficialitatea relaţiilor cu diferitele persoane din viaţa noastră. Ne putem folosi de problemele şi îngrijorările noastre discutând despre ele cu cei din jurul nostru, astfel strângând legăturile umane.

 

De cele mai multe ori, problemele noastre par a fi mari, lungi şi late, fără soluţie. Asta până în momentul în care începem să discutăm despre ele, să le dăm o formă clară din care să putem extrage datele şi să le putem analiza cu uşurinţă.

Împărtăşind o parte din problemele noastre cu altcineva ne vom simţi mai eliberaţi şi mai puternici, ştiind că cineva ne oferă sprijin şi împarte cu noi greutatea îngrijorării. Drept consecinţă, se instalează speranţa, care la rândul ei anihilează depresia. Optimismul reapare şi perspectiva unei soluţii devine din ce în ce mai clară.

 

Un singur lucru trebuie luat în calcul: în momentele noastre mai puţin bune, când avem nevoie să împărtăşim din povara noastră, este bine să ne orientăm înspre o persoană care nu este la fel de deprimată ca şi noi. S-ar putea să nu găsim suportul de care avem nevoie, ci să ne adâncim şi mai mult în propriile gânduri abătute.

Ar trebui să ne asigurăm că ne adresăm unei persoane înţelepte care să nu ne dea sfaturi mai puţin potrivite pentru noi. Ideal ar fi să ne adresăm unui specialist care ne poate ajuta în momentele noastre mai puţin funcţionale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.