• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 11 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2013

Vrei să vorbim despre asta? / Visând la cineva

Ocazional ni se întâmplă să visăm persoane cunoscute din viaţa noastră, poate din familie sau din cercul relaţional. Uneori aceste vise nu sunt cele mai plăcute, deoarece se tranformă în coşmaruri în care sunt implicate aceste persoane. Atunci spunem că le-am visat rău. Dimineaţa ne îngrijorăm faţă de ele şi încercăm se le contactăm pentru a ne asigura că sunt bine.

Din anumite motive, tot ce vedem în visele noastre este codat sub format unor simboluri. De exemplu, dacă ne este teamă că ne vom pierde locul de muncă, cel mai probabil nu vom visa că ne gândim la acest aspect, ci vom visa unul dintre cele mai comune vise: ne picăm un examen la care ne-am prezentat nepregătiţi.

În alte cazuri, simbolistica pierderii dinţilor în vis este legată de pierderea puterii în anumite situaţii din viaţa reală. Dacă ne simţim vinovaţi pentru că am acţionat contrar valorilor şi principiilor noastre, atunci putem visa că ne prăbuşim în gol. În concluzie, majoritatea viselor noastre se pot decoda mai degrabă prin simboluri decât prin reprezentarea directă a gândurilor noastre.

Aşa cum în timpul visului totul ia forma unui simbol, aşa se întâmplă şi dacă visăm pe cineva. Acea persoană devine şi se transformă în simbol pentru ceva. De exemplu, dacă îl visăm pe cel mai apropiat prieten al nostru, nu înseamnă că ne îngrijorează direct persoana lui, el devenind mai degrabă un simbol pe care subconştientul nostru a ales să îl folosească pentru a reprezenta pe altcineva. Subconştientul nostru va folosi o imagine a unui persoane care este similară din anumite puncte de vedere cu persoana pentru care ne facem griji. Un exemplu banal: dacă prietenul nostru este blond şi suntem îngrijoraţi de starea lui, atunci vom visa o altă persoana blondă. Dacă prietenul nostru blond ne-a supărat cu ceva, în vis am putea să ne reprezentăm o altă persoană cu părul blond cu care ne certăm sau căreia îi reproşăm anumite lucruri care aparent nu au legătură cu situaţia reală.

 

Aşadar, pentru a linişti persoanele care visează rău pe cineva, sau visează că cineva moare sau i se întâmplă un eveniment traumatizant, vreau să subliniez faptul că elementele din visele noastre sunt doar simboluri pentru altceva. Chiar şi moartea din vis este un simbol pentru un aspect diferit. Pe baza simbolisticii acestor elemente putem să decodificăm lucruri neştiute despre noi, despre fricile noastre, despre ceea ce mintea noastră ascunde de noi înşine.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.