• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 11 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 12 Iunie , 2013

Vrei să vorbim despre asta? / Singurătatea

Singurătatea s-ar putea să fie unul dintre cele mai dificil de îndurat sentimente. Dovada constă în probabilitatea crescută a instalării depresiei şi rata ridicată a suicidului generat de această stare.

Singurătatea se recunoaşte cel mai bine, nu atunci când nu este nimeni în jurul nostru, ci dimpotrivă, atunci când avem prietenii şi familia lângă noi, dar ne simţim izolaţi şi singuri pe lume.

Principala cauză a singurătăţii este lipsa unor relaţii profunde şi bazate pe intimitate. Chiar dacă ne putem mândri cu o viaţă socială bogată, cu mulţi prieteni şi un cerc relaţional extins, dar relaţia cu aceştia este superficială, atunci în mod sigur ne vom simţi singuri.

O altă cauză puternică a singurătăţii este credinţa că nu suntem acceptaţi. Credem că alte persoane nu ne plac şi nu ne agreează prezenţa, uneori aceasta fiind o impresie total nefondată. Dacă simţim că alţii nu ne plac, evident nu vom putea forma o legătură apropiată cu ei. În consecinţă, ne vom simţi singuri ori de câte ori ne vom afla în prezenţa lor.

Pentru a transforma sentimentul de singurătate într-unul de acceptare ar fi nevoie să începem să comunicăm cu ceilalţi, să împărtăşim emoţii şi experienţe. Beneficiul secundar este faptul că vom reuşi să ne formăm o relaţie apropiată şi mai profundă cu persoanele din jurul nostru.

Totuşi ar fi bine să nu ne petrecem foarte mult timp singuri. Dacă locul de muncă este de aşa natură, măcar la final de săptămână să ne implicăm în activităţi sociale. Dacă avem de studiat, poate e o idee bună să învăţăm împreună cu un coleg sau într-un grup.

Sinceritatea în exprimarea emoţiilor este foarte importantă. Dacă ne exprimăm onest sentimentele, atunci creşte calitatea relaţiilor de prietenie. S-ar putea ca unii să creadă că a-ţi exprima sentimentele este un semn de slăbiciune. Dacă ne simţim trişti sau inadecvaţi, nu înseamnă că suntem slabi, ci înseamnă că suntem umani.

O soluţie împotriva singurătăţii este o nouă relaţie romantică. Aceasta presupune că orice aspect din viaţa noastră se va împărţi inevitabil cu cealaltă persoană, astfel sentimentele de singurătate vor dispărea. Ce nu putem controla este momentul când ne vom îndrăgosti.

Singurătatea oricum va cere întotdeaună companie. Când ne aflăm într-o stare mai puţin bună, vom căuta să fim alături de alte persoane.

Partea frumoasă a singurătăţii se simte în clipele când în viaţa noastră nu există evenimente stresante şi când putem să ne bucurăm de noi înşine, de propria noastră persoană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.