• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 17 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

Vrei să vorbim despre asta? / Plictiseala

Plictiseala, la fel ca şi celelalte emoţii, este un semnal de alarmă, din partea subconştientului, cu scopul de a ne motiva spre schimbare sau pentru începerea unei acţiuni. De regulă, persoanele consideră că ar trebui să facă ceva nou pentru a se simţi iar bine şi pline de energie, dar câteva zile mai târziu descoperă că devin iar plictisiţi.

Plictiseala nu este decât un mesaj care atenţionează asupra faptului că acţiunea desfăşurată nu este importantă pentru noi. Pe de altă parte, starea de a fi interesat faţă de un subiect, eveniment, acţiune, este un mesaj de la subconştient, spunându-ne că activitatea desfăşurată în acele momente va fi folositoare şi importantă pentru noi într-o zi.

Senzaţia de plictiseală se poate combate prin iniţierea unei activităţi de orice tip, dar a se va evita televizorul şi jocurile de pe internet. Aceste măsuri sunt temporare, cu efect de scurtă durată şi ajută doar la diminuarea senzaţiei de plictiseală. După câteva ore, plictiseala se va instala din nou.

Dacă vorbim despre o plictiseală constantă în viaţa persoanei, atunci ca şi soluţie este schimbarea stilului de viaţă. Plictiseala apare deoarece ajungem într-un punct în viaţa noastră când nu mai găsim nimic interesant, nimic să ne capteze atenţia şi interesul. Cum ne dăm seama că ne-am pierdut interesul pentru tot din jurul nostru? Deoarece nu avem scopuri în viaţă pe care ne dorim să le urmărim şi să le atingem. Cu cât ne propunem mai multe scopuri şi planuri, cu atât avem nevoie de mai multe resurse pentru a le atinge, ceea ce înseamnă că vom fi motivaţi şi interesaţi de a le cuceri.

Plictiseala vine din interior, nicidecum din mediul înconjurător şi tocmai de aceea cea mai eficientă metodă de combatere a ei este modificarea comportamentului şi atitudinii proprii. Schimbarea stimulilor externi va constitui doar o soluţie de moment, iar plictiseala şi dezinteresul se vor instala repede. Începerea unei noi activităţi sau folosirea internetului nu constituie un tratament eficient. Singura metodă care vindecă plictiseala este de a răspunde la semnalul subconştientului în mod direct, prin identificarea aspectelor care ne provoacă dezinteresul pentru viaţă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.