• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 13 Noiembrie , 2012

Vrei să vorbim despre asta? / Băieţii răi

Subiectul de faţă l-am dezbătut de multe ori, şi chiar recent: veşnica şi simpatică poveste despre cum femeile sunt atrase de “băieţii răi”.

Aproape de fiecare dată când în terapie vine o doamnă care cere ajutor în ceea ce priveşte relaţia ei, descoperim faptul că ea a vânat un bărbat care părea că este ceea ce ea îşi dorea. Dar pe parcursul relaţiei acesta devine distant, abuziv şi indiferent. Femeia este constant rănită de comportamentul acestui tip de bărbat, dar se află în imposibilitatea de a-l părăsi sau de a-l uita. În acelaşi timp, acea femeie nu îşi poate explica faptul că nu poate începe o relaţie cu “băiatul bun”, care îi aşează lumea la picioare.

De regulă, femeile îşi doresc ceea ce nu pot avea. Femeia îşi va pierde interesul repede faţă de un partener care are nevoie constantă de atenţie şi îngrijire. Din moment ce un bărbat aleargă după o femeie, aceasta va presupune că el este disperat, pe când evoluţia a decis ca femeile să fie atrase de bărbaţii puternici şi dominanţi.

De multe ori, capturarea unui bărbat inaccesibil emoţional devine o provocare pentru o parte dintre femei. Nimic nu le creşte mândria şi orgoliul mai mult decât atunci când „îmblânzesc” un bărbat inapt emoţional. Cu alte cuvinte, femeile sunt atrase de acest tipar masculin în speranţa că îl vor putea schimba, dar se vor găsi într-o relaţie împotmolită.

Din punct de vedere al evoluţionismului, femeile au fost setate să fie atrase de bărbaţii dominanţi, puternici, carismatici, încrezători. Băieţii buni nu vor afişa în mod evident aceste calităţi şi de multe ori rămân singuri, nefiind percepuţi ca potenţiali parteneri sexuali.

Băieţii buni doresc să facă pe plac tuturor, pun nevoile celor din jur pe prim-plan şi se înţeleg bine cu toată lumea. În cealaltă extremă, băieţii răi se concentrează mai mult asupra propriei lor persoane şi vor intra des în conflicte cu femeile. Aceştia sunt dominanţi atât faţă de femei, cât şi faţă de ceilalţi bărbaţi. Femeile mereu vor observa pe ce poziţie se află un bărbat în ierarhia socială, iar cu cât acesta se află mai sus, cu atât el devine mai atractiv.

Un studiu interesant a arătat că femeile sunt mult mai atrase de bărbaţii care arată a fi furioşi decât de cei care par prietenoşi. Un bărbat care zâmbeşte va fi mai puţin atractiv decât un bărbat încruntat.

Băieţii buni vor fi mereu precauţi, nu vor risca şi vor prefera să rămână în zona lor de confort. Băieţii răi sunt curajoşi, iar femeile sunt atrase de bărbaţii care le pot proteja.

Avantajul îl deţin cei care pot să ia din ambele lumi resursele care îi pot ajuta în diferite situaţii – bun şi cald în interior, dar hotărât şi dominant când este nevoie.

Comentariile celorlalți

adrian pe 13.11.2012 la 17:14
parerea mea este ca acelasi lucru se intâmpla si cu sexul opus, mai cu seama in tarile cu o cultura "avansata"

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.