• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 Mai , 2012

Votaţi Remus Cornel Şteţco pentru Primăria Borşa!

 „Sperăm ca anul 2012 să fie unul dintre anii cu cele mai importante proiecte şi progrese în ceea ce priveşte modernizarea oraşului Borșa, astfel încât cu adevărat să putem prezenta din punct de vedere al infrastructurii o altă imagine a localităţii. Mă bazez în acest sens pe trei mari proiecte ; proiecte aprobate şi care urmează sa fie implementate în acest an”, spune Remus Cornel Şteţco.

 

Unul dintre cele mai importante proiecte este „Reabilitarea infrastructurii de apă – canal”, care va presupune amenajarea unei noi reţele de canalizare din zona Birt până în zona gară, reţea nouă de apă atât pe artera principală, cât şi pe străzile colaterale, precum şi modernizarea staţiei de epurare din zona gară. Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro şi chiar dacă pentru a implementa proiectul trebuia ca Borşa să se asocieze cu celelalte oraşe ale Maramureşului, obiectivele care vor fi realizate, vor fi proprietatea oraşului Borșa. Primarul spune că: „implementarea acestui proiect este cu atât mai importantă şi justificată, cu cât în primăvară va începe reabilitarea DN 18 Borşa – Cârlibaba, fiind foarte important în acest moment să corelăm aceste lucrări, realizând mai întâi reţeaua de canalizare şi apă, şi apoi lucrările la DN 18 care vor presupune şi amenajarea şanţurilor şi trotuarelor din Gară până în Complex”.

 Al treilea proiect, în valoare de 5 milioane 203 mii Euro este reabilitarea drumului şi a reţelei stradale pe Str. Decebal, care va constitui o nouă etapă de modernizare a Centrului Civic a oraşului, precum şi a drumului şi trotuarelor aferente str. 22 decembrie, Unirii, Minerilor, Independenţei ( zona Centru- Baia Borşa). Acest proiect a fost aprobat pe fonduri europene. Primarul explică: „tot în cadrul lui vom finaliza lucrările de la centrul de zi pentru persoane vârstnice, valoarea lui fiind estimată la 471.000 de Euro. Aceste proiecte cu siguranţa sunt cele mai importante pentru Borşa, oraşul devenind un adevărat şantier în ceea ce priveşte lucrările de modernizare capitală a oraşului Borşa. Din primăvară această imagine va fi mai pregnantă. Ne vom îndrepta atenţia şi speranţa şi asupra unor proiecte mai mici, dar pe care le considerăm la fel de importante cum ar fi: continuarea programului de pietruire şi reparaţii din zonele sub – montane, astfel încât să avem drumuri accesibile la fiecare gospodărie. Continuarea programului de poduri şi podeţe, cu prioritate realizarea unui pod în zona Valea Tisei, cartier Repedea. Sprijinirea şi modernizarea şcolilor şi liceului din zonă, menţinerea şi conservarea celor 6 festivaluri importante de peste an şi a activităţii culturale în zona precum şi orice oportunitate de finanțare pe fondurile europene. Nu în ultimul rând, prin noua echipă numită la societatea Turism Schi Borşa, vom reuşi să concretizăm şi să finalizăm, cu sprijinul Ministerului Turismului, Instalaţia Telegondolă şi Pârtia Olimpică.. Prioritar avem în vedere lucrări de asfaltare în Zona Complex, astfel încât în lumea august să readucem staţiunea Borșa la adevărata ei valoare”.

De asemenea, primarul a continuat priorităţile vechi, devenite oarecum constante „avem în continuare ca şi prioritate în anul 2012 promovarea imaginii oraşului Borșa, sprijinirea transformării locuinţelor în spații de cazare, cu o capacitate de până la 5 persoane, ca şi persoane fizice autorizate şi microfermelor axate pe creşterea animalelor. Ţinând cont de mentalitatea şi tradiția borşeanului, vom asigura o primă dezvoltare a oraşului Borșa, pe baza afacerilor în cadrul familiei, care deși în prima fază vor fi mai fragile din punct de vedere economic, prin multiplicarea exemplului pozitiv pot deveni un model de dezvoltare socio - economică”.

„Am convingerea şi certitudinea că împreună vom reuşi să transformăm acest oraş într-o destinaţie turistică naţională, dar mai ales internaţională. Gândul meu îl îndrept acum spre borşeni – oameni „faini” şi primitori, cărora le mulțumesc pentru sprijinul acordat, consilierilor locali şi tuturor cititorilor dumneavoastră”- primar Remus Cornel Şteţco.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.