• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Aprilie , 2013

Vom avea fântâni în Parcul Mara

În sfârşit fântânile arteziene din Parcul Mara vor funcţiona!

Zilele trecute au început lucrările de refacere. Pe un perimetru delimitat de panouri, muncitorii au scos totul din ceea ce au fost fântânile care nu erau fântâni. Undeva în mijlocul perimetrului a rămas un mănunchi de cabluri, de câţiva metri, într-o teacă metalică. De departe, parcă era o sculptură avangardistă.

Lucrările au început în forţă şi vor aduce la final o altă faţă a Parcului Mara. Primarul de Baia Mare a fost la faţa locului şi a vorbit cu cei ce coordonează lucrarea. Primarul a fost însoţit de Eleonora Gheţie, directorul Direcţiei Ambient Urban, direcţie care va amenaja zona verde.

 

„Aşa cum am spus şi anul trecut, când am lansat proiectul pentru reabilitarea Parcului, în această primăvară începem reabilitarea, iar primul lucru pe care dorim să îl facem este reabilitarea fântânilor. Este chiar mai mult decât atât. Demolăm şi punem nişte fântâni arteziene noi, moderne, astfel încât să fie un punct de atracţie pentru băimăreni. Apoi, vom continua cu tot ceea ce înseamnă lucrări de reabilitarea zonei de circulaţie pietonală, zonelor verzi, în aşa fel încât acest Parc să fie un loc în care să te simţi bine. Cred că la sfârşitul acestui an vom termina lucrările.

În ceea ce priveşte lucrarea de la fântâni, cred că la începutul verii ele vor fi funcţionale. Aceste fântâni vor avea elemente noi, de fapt totul va fi nou, sistemul de jeturi, şi pe partea de lumini vom veni cu elemente care vor fi pe placul băimărenilor. Nu va mai face nimeni baie în fântâni. Totul va fi bine gândit. Vor funcţiona tot timpul, pe perioada verii şi până permite vremea. Altfel spus, vor fi fântâni în sensul adevărat şi frumos al cuvântului”.

 

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.