• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2012

Viorica Marincaş, noul şef interimar al IJP Maramureş

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş a fost în stare de alertă la mijlocul săptămânii trecute. În prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi a ministrului Mediului, Rovana Plumb, a fost instalat noul şef al Inspectoratului, respectiv comisarul şef, Viorica Marincaş.

 
 

La eveniment a avut acces şi presa din motive ce ţin de o oarecare transparenţă, cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă ministrul Duşa.

Oaspeţii şi noul şef de Inspectorat au fost încadraţi de adjuncţii IJP, comisarii şefi, Ioan Cupşa şi Ionel Todoran.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că a venit în Baia Mare pentru a marca o premieră.

„De fapt sunt mai multe premiere, doamna ministru Rovana Plumb a dorit să asiste la această instalare pe funcţie, dar trebuie spus că este pentru prima dată în România ca la comanda unui Inspectorat Judeţean de Poliţie să vină o femeie”, a spus Duşa.

Viorica Marincaş a deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului şi are 18 ani vechime în Poliţie.

 

Ministrul Duşa a citit ordinul prin care Marincaş este la comanda Inspectoratului pentru şase luni, după care se va organiza concurs pe funcţie.

Ministrul Mediului a spus că este un lucru deosebit, numirea unei femei pe o funcţie deosebit de grea, într-un judeţ care are o graniţă dificilă.

Noul şef de IJP a mulţumit pentru încredere şi a spus că îşi doreşte rezultate deosebite în munca dificilă a IJP. Viorica Marincaş a spus că, după 18 ani de activitate, va putea să facă faţă noii provocări.

 

Învestirea în funcţie a fost făcută în sala festivă a Inspectoratului. Au participat ofiţeri şi subofiţeri ai IJP, printre aceştia mai multe femei, semn că dificila profesie de poliţist a devenit deschisă şi spre femei, care pot face carieră precum noul şef de Inspectorat.

La venirea ministrului, sala s-a ridicat în picioare la comanda unuia dintre adjuncţi, iar acesta a dat raportul. Ministrul a avut o atitudine mai puţin milităroasă şi a trecut agale printre rândurile de poliţişti, aliniate după stasul militar. Ceremonia a ţinut relativ puţin, s-a răspuns câtorva întrebări, pe fugă, după care presa a fost invitată la un ceai şi sărăţele în sala de mese a Inspectoratului. Oaspeţii au fost conduşi, iar ofiţerii superiori, noul comandant au intrat în rutina zilei care a început furtunos.

În Baia Mare a revenit toamna!

Comentariile celorlalți

un oarecare pe 14.11.2012 la 21:48
...sa fie intr-un ceas bun aceasta numire, chiar si interimara. Se pare ca femeile sunt mult mai atente la tot ce se intampla in zona lor de responsabilitate si in mod sigur nu vor accepta ingerinte din exterior atunci cand va fi vorba de numire pe functie a unor subalterni, adica competenta si specializarea pe functie va prima in fata pilelor. Daca asa va fi atunci "jos palaria"!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.