Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Un eveniment cultural-artistic deosebit a avut loc la Şcoala Gimnazială Vişeu de Jos, în data de 11 mai, şi anume, lansarea numărului 2 al revistei VIMCE. Au participat elevii, profesorii, colaboratorii şi sponsorii implicaţi în realizarea acestui demers, dar şi personalităţi din diferite domenii.
Unii dintre cei prezenţi şi-au exprimat opiniile în legătură cu faptul că realizarea acestei reviste este un lucru deosebit în contextul actual, lăudând iniţiativa domnului director Vasile Tomoiagă. Stând de vorbă cu acesta, am aflat multe lucruri despre colectivul de redacţie, care prin eforturi comune şi susţinute a înaripat visele şi aspiraţiile elevilor şcolii, realizând această revistă, ce s-a dovedit a nu fi un proiect abandonat, ajungând astfel la cel de-al doilea număr.
Directorul a mulţumit tuturor colaboratorilor, în special domnului Ioan Hapca - naşul revistei - care, deşi pensionar, nu a uitat de şcoala unde 40 de ani şi-a desfăşurat activitatea ca profesor.
A mai adus mulţumiri preotului Iustin Şanta (Parohia Ortodoxă nr. 2,Vişeu de Jos ) şi şefului postului Poliţiei TF - Vişeu de Jos, Gheorghe Lazăr, pentru articolele mai mult decât interesante, pe care le-au publicat, redactorului-şef Anca Tomoiagă, cea care s-a ocupat de selectarea materialelor, tehnoredactorului Vasile Şimon, prin a cărui muncă de ore în şir au apăruttoate în format electronic, profesorilor şi elevilor, mai ales celor de laDanova, care sub îndrumarea doamnelor Maria Tomoiagă şi Gabriela Huluga au contribuit substanţial la revistă prin publicarea unui număr mare de articole şi, nu în ultimul rând, domnului Nicoară Mihali şi sponsorilor care au făcut posibilă apariţia acesteia, dir. Cristian Vlad şi ing. Găvrilă Pop.
Redactorul-şef, prof. Anca Tomoiagă speră ca revista să se dovedească un adevărat mesager în rândul celor care vor să îi cunoască prin lecturarea paginilor ce cuprind diverse teme: literatură, folclor, artă, ştiinţă, relatări din trecutul şi prezentul acestor locuri, reliefarea preocupărilor de zi cu zi, dar şi a năzuinţelor de viitor, specificul publicaţiei fiind de tip mozaic.
Cu toţii au fost de acord că lansarea unei reviste reprezintă un adevărat act cultural şi sunt mândri că au putut continua ceea ce au început în urmă cu un an.