• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Septembrie , 2016

Vasile E. Lupşe: Doar în România nu a fost adoptată Legea Lustraţiei

Editorul şi scriitorul Vasile E. Lupşe, prezent la evenimentul de dezvelire a primei statui dedicate deţinuţilor politici anticomunişti din România, dezvelită săptămâna trecută în Baia Mare, susţine că luptătorii anticomunişti sunt eroi, continuatorii lor direcţi fiind eroii Revoluţiei din Decembrie 1989 (printre care se află şi impostori) iar continuatorul eroilor din Decembrie 1989 este Teodor Doru Mărieş, maramureşean din Valea Chioarului, cu greva foamei a lui şi cu drumurile lui justiţiare până la Paris.

 

„În România, după Revoluţia din Decembrie 1989, nu a fost votată Legea Lustraţiei, în redactarea luptătorului anticomunist român, domnul Constantin Ticu Dumitrescu, în anii trecuţi, preşedinte al AFDPR. Din fostul bloc comunist doar în România nu a fost adoptată Legea Lustraţiei, un exemplu democratic în acest sens fiind Cehia. Poate că actualul preşedinte al AFDPR, domnul Octav Bjoza va propune, din nou, „Legea Lustraţiei - Constantin Ticu Dumitrescu”.

În încheiere, reiau motto-ul dintr-un poem de-al poetului român din Londra, Emanuel Pope: „Într-o ţară postcomunistă, până şi moartea îşi are carnet de partid”.

 

Vasile E. LUPŞE  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.