• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Valeriu Zvonea a declarat iubire Maramureşului

După ce PSD Maramureş şi-a ales noul preşedinte, după ce lumea a plecat din Casa de Cultură a Sindicatelor, preşedintele camerei Deputaţilor, Valeriu Zvonea şi Gabriel Zetea au susţinut o conferinţă de presă.

 

Noul lider pesedist nu a spus nimic, el fiind de-al casei, şi i-a dat cuvântul liderului de la Bucureşti.

Zvonea a vorbit scurt şi cuprinzător. A amintit de drumurile mizerabile spre Baia Mare, dar şi de lungimea discursurilor la Conferinţa Judeţeană. Fire pragmatică, Zvonea a spus că peste tot este acest obicei de a vorbi mult. Şedinţa de alegeri a durat trei ore.

„Am văzut oameni calzi, sală rece, dar mă bucur că se continuă tradiţia ultimilor ani de a avea loc o Conferinţă pentru cetăţeni şi nu pentru funcţii. A fost o discuţie calmă, liniştită, deschisă, din păcate am asistat, dar aşa este peste tot, la două ore şi jumătate de discursuri, înainte de a începe conferinţa propriu-zisă. Am venit cu prietenie în Maramureş şi am venit să îl susţin pe Gabi Zetea pentru preşedinţia organizaţiei şi pe Călin Matei pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Cred în amândoi, suntem din aceeaşi generaţie şi am convingerea că în următoarele zile vor găsi soluţia cea mai bună pentru un Birou Permanent Judeţean reprezentativ pentru maramureşeni. Le-am promis că au în mine un sprijin pentru proiectele care vin din Maramureş, cele care sunt importante, atâta timp cât aceste proiecte nu se duc spre companii care să şifoneze banii publici. Avem două bătălii importante anul viitor, care vor demonstra dacă generaţia noastră este cea care poate să livreze României bunăstare, credibilitate, atât în interior, cât şi în exterior. Pentru România asta este important, nu pe cine punem şef la DNA sau ca ministru al Justiţiei. Noi trebuie să destupăm blocajele care au fost făcute în ultimii patru ani de zile. Prea multe lucruri politizate, prea multe funcţii politizate, prea puţine rezultate. Dacă mă uit, Maramureşul este neschimbat! Oameni excepţionali, peisaje de vis, în rest, o infrastructură care arată la fel, adică jalnic. Promovarea Maramureşului este din ce în ce mai dificilă. O zonă cu potenţial extraordinar, dar la care nu se uită nimeni. Acum avem o oportunitate pe care nu vreau să o pierdem. Este mesajul meu şi al primului ministru că vom începe să facem ce nu s-a făcut în ultimii ani. Nu există proiecte personale şi agendă personală!”, a spus Zvonea.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, la secţiunea întrebări, a evitat un răspuns franc în ceea ce priveşte o Regiune Maramureş, dând un alt sens întrebării. El a spus că nu are importanţă cum se numeşte regiunea, noi am întrebat dacă Maramureşul are şansa de a deveni o regiune.

Este limpede că trebuie citit printre rânduri, iar noi vom continua demersul nostru de suflet: Regiunea Maramureş ce s-ar putea face cu sau fără ajutorul liderilor PSD.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.