• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Iunie , 2012

Universul violet al Cameliei Moisima

Camelia Ofelia Moisima, artist plastic băimărean, membru al UAP din România, expune, la Galeriile de Artă, tablouri de o sensibilitate mov. Când intri în Galerie, te copleşeşte movul în toate nuanţele plăcute ochiului. Descoperi şi redescoperi movul, o culoare oarecum controversată din cauza scandalurilor politice din ultimii ani. Dar pe tablourile Cameliei Moisima, movul nu are o culoare politică, este pur şi simplu un motiv artistic, un ceva care te îndeamnă la introspecţie.

 
 
 

Artistul băimărean are o explicaţie pentru denumirea expoziţiei, dar cuvintele nu reuşesc să redea atmosfera interesantă pe care ţi-o oferă movul picturilor frumoase expuse la Galerie.

Flori, siluete, şi iar flori, totul emană prospeţime şi un echilibru pe care îl regăseşti dacă vezi picturile lui Moisima.

Artistul băimărean a terminat facultatea de Arte Plastice în Baia Mare, este a doua facultate, şi a intrat în rândul UAP în 2007.

A vrut dintotdeauna să picteze, de fapt a pictat dintotdeauna, dar pentru a avea şi statul profesional, a terminat Artele Plastice, secţia pictură.

A avut trei expoziţii personale, a expus în Baia Mare, în Ploieşti, va expune în vară în Bucureşti, unde a avut o „personală”, anii trecuţi.

Artista spune că nu se poate trăi doar din pictură, este profesor de desen, dar continuă să picteze, să expună, să arate cunoscătorilor şi celor care consumă artă, că pictura este cea mai frumoasă profesie, cel mai interesant hobby, cea mai aleasă îndeletnicire.

 

Tablourile mov ale Cameliei Moisima îţi conferă liniştea după o zi de alergătură prin oraş, la muncă sau în concretul cotidian atât de stresant. Culoarea mov, o culoare care poate fi „explozivă”, a fost îmblânzită de pensula Cameliei Moisima, iar picturile cu mai mult sau mai puţin mov sunt oaze de linişte, calm, prospeţime, graţie, simplitate.

 

Artista are câteva tablouri care sunt expuse permanent la Galerie, în sectorul destinat vânzărilor, iar pentru cei care doresc să descopere universul mov, dar nu numai (movul este lait-motivul acestei expoziţii, dar picturile artistei băimărene cuprind toată paleta de culori, având o tuşă personală) pot vizita atelierul artistei. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.