• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Un primar independent pentru Vadu Izei

Săptămâna trecută, unul dintre cei mai iubiţi primari de comună, independentul Petru Vlaşin, a depus jurământul la Vadu Izei. La eveniment au participat şi prefectul judeţului, Sorin Rednic, şi fostul primar de Sighet, Eugenia Godja. 

 
 

Alegerile locale din 10 iunie au demonstrat că anul 2012 este unul al schimbării, al întorsăturilor spectaculoase de situaţie şi al independenţilor. În total, 7 primării din judeţul nostru au fost câştigate de independenţi, una dintre localităţile aflate pe listă fiind şi Vadu Izei, unde Petru Vlaşin a reuşit să câştige fotoliul de primar în faţa unui candidat care părea de „neclintit”.

 

Om de afaceri prosper, dar şi un om apropiat de biserică, generos şi săritor cu cei din jur, Petru Vlaşin a stabilit un record greu de egalat la Vadu Izei, unde dorinţa sătenilor de a-l avea ca şi candidat s-a suprapus peste dorinţa partidelor politice care, cu excepţia PSD, care l-a susţinut pe fostul primar, Gheorghe Moldovan, l-au sprijinit în cursa electorală şi au refuzat să-şi nominalizeze un candidat. Rezultatul a fost pe măsura unităţii, aşa că, săptămâna trecută, Petru Vlaşin a fost învestit în funcţia de primar al comunei Vadu Izei.

Datorită simpatiei şi respectului de care se bucură, sala căminului cultural din localitate a fost plină, iar de la eveniment nu au lipsit personalităţi importante, inclusiv prefectul judeţului Sorin Rednic, fostul primar de Sighetu Marmaţiei Eugenia Godja şi mulţi alţii. Vlaşin a candidat la funcţia de primar, mizând pe un principiu creştin: „slujind oamenilor, slujim lui Dumnezeu”, aşa că, şi-a început discursul în acelaşi ton: „Aş dori să încep prin a mulţumi lui Dumnezeu şi dumneavoastră, tuturor, pentru momentul deosebit pe care îl trăim cu toţii astăzi.

Votul şi încrederea pe care mi le-aţi acordat în 10 iunie mă onorează şi mă obligă să fac tot ceea ce-mi stă în putinţă să nu vă dezamăgesc. Victoria de la alegeri nu este o victorie personală, ci dovada că, având credinţă şi unitate, vom învinge întotdeauna.

Aşa cum v-am spus în urmă cu o lună, am pornit în această cursă electorală cu gândul că-mi îndeplinesc o datorie de onoare şi una de suflet. Am făcut acest gest cu convingerea că fiecare dintre noi avem obligaţia de a întoarce puţin din ajutorul şi dragostea dăruite de Dumnezeu şi de oameni.

Deşi nu m-am născut în Vadu Izei, această comună a devenit pentru mine locul în care mă simt „acasă”, iar dumneavoastră, oamenii minunaţi care îmi staţi alături de mai bine de patru decenii, aţi devenit familia mea.

Aici am reuşit să mă realizez pe plan social, profesional, personal şi economic. Astfel că, tot aici am misiunea de a dărui. Cred cu tărie că, slujind oamenilor, îi slujim lui Dumnezeu. Şi cred cu tărie că dumneavoastră, cetăţenii acestei localităţi, meritaţi mai mult. Împreună, sunt convins că putem realiza schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii şi putem construi un viitor mai bun pentru copiii noştri.

Am fost întotdeauna un om cu frică şi cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste şi grijă pentru oameni. Îmi voi păstra aceste principii şi în funcţia de primar. Singura promisiune pe care v-o fac este că voi face tot ceea ce-mi stă în puteri ca să nu vă dezamăgesc.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.