• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Iunie , 2023

Un miliard de euro - valoarea proiectelor de infrastructură rutieră, derulate în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Proiectele de infrastructură din Maramureș, derulate prin parteneriatele pe care Consiliul Județean le are încheiate cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii sau structuri din subordinea acestuia, s-au aflat pe agenda întâlnirii care a avut loc săptămâna trecută în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ.

 

„Trebuie remarcat că, din cele 70 de astfel de parteneriate de la nivel național, 10%, adică șapte parteneriate, sunt încheiate de județul Maramureș, care a fost deschizător de drumuri în domeniu cu proiectul podului peste Tisa.
La discuții au participat toți cei care sunt implicați în aceste parteneriate și proiecte: reprezentanți ai structurilor decizionale centrale și regionale, ai unităților administrativ-teritoriale cuprinse în aceste proiecte sau pe traseul lor, pro­iectanți și executanți.
Am analizat proiectele pe tipuri de infrastructură – feroviară, aeroportuară și rutieră. Fiind de față toți factorii implicați, acolo unde se întâmpinau dificultăți am putut găsi împreună soluții de ieșire din impas. A fost o întâlnire fructuoasă, ale cărei rezultate vor dinamiza derularea proiectelor.
Pentru toate acestea, țin să mulțumesc celor prezenți: secretarii de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Adrian Foghiș și Ionel Scrioșteanu, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Ciprian Hojda, șefa Departamentului Obținere Finan­țări din CNAIR, Cristina Amărăzeanu, șefa Serviciului Evaluare și Contractare din Direcția Generală Programe Europene de Transport, Maria Dănilă, directorul regional al CFR, Cornel Filip, directorul DRDP Cluj, Mihai Iuga, prefectul județului, Rudolf Stauder, pro­iec­tanți și executanți, reprezen­tan­ții Primăriei Baia Mare și repre­zen­tanții autorităților locale implicate.
Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Jude­țean care lucrează la aceste proiecte și care se implică pentru a fi implementate cât mai repede”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.