• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Un eveniment de aur

Respectul pentru bătrâni şi pentru familie sunt principii de bază pentru orice om cu educaţie şi bun simţ. De aceea, Ovidiu Nemeş, candidatul USL la funcţia de primar a municipiului Sighetu Marmaţiei, a ţinut să sărbătorească „cuplurile de aur”.

 

Pentru a doua oară consecutiv, cuplurile sighetene care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite de autorităţi. O nuntă cu adevărat „de aur”, năşită de viceprimarul sighetean şi candidatul la funcţia de primar a municipiului de Peste Deal, Ovidiu Nemeş: „Este a doua ediţie în care îi sărbătorim pe cei care au ajuns la Nunta de Aur, la 50 de ani de căsnicie. Anul trecut i-am sărbătorit pe cei care în 2011 au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Dar am avut solicitări de la multe cupluri care depăşiseră vârsta de 50 de ani şi nu beneficiaseră de o asemenea manifestare, am decis ca anul acesta să-i sărbătorim pe cei care au împlinit 50 de ani, dar şi pe cei care au depăşit această frumoasă vârstă”.

 

Anul trecut evenimentul a fost organizat de PNL, iar anul acesta organizator a fost USL. În total, şi-au reînnoit jurămintele 108 perechi, iar 30 au fost prezente şi la petrecerea organizată la restaurant, ceilalţi din motive de sănătate nu au putut fi prezenţi. Recordul de longevitate este deţinut de un cuplu cu 60 de ani de la căsătorie: „Anul trecut evenimentul a fost organizat de PNL, iar acum de USL. În urma succesului din 2011 am decis să repetăm această sărbătoare, iar pe viitor îmi doresc să fie o tradiţie. Şi voi face tot posibilul ca acest eveniment să intre sub umbrela Primăriei. În primă fază cele 34 de cupluri au fost aşteptate în faţa casei de 34 de maşini. I-am dus la Biserică. Am avut 11 cupluri la romano-catolici şi 23 la ortodocşi. Li s-a făcut o slujbă de către preoţi. Apoi, la Grădina Morii, li s-a făcut o şedinţă foto şi o poză de grup, după care a urmat oficierea simbolică a stării civile. Apoi, la restaurant au început masa şi dansul. Cu meniu de nuntă, muzică, ansambluri, dans sportiv, iar cireaşa de pe tort a fost Corina Chiriac. Puneau mâna pe Corina Chiriac să vadă dacă-i adevărată.

Eu încă nu am văzut lacrimi în ochii atâtor oameni deodată, şi mi-am dat seama că de la o anumită vârstă, noi, bărbaţii, suntem mai sentimentali decât femeile. Au avut inclusiv tortul miresei”. Mulţi n-au avut parte de un eveniment de o asemenea amploare nici la nunta lor. Alţii au mărturisit că n-au mai ieşit în oraş de un deceniu. Ovidiu Nemeş le-a oferit tuturor diplome şi o sticlă de vin personalizată. Aceste daruri vor fi înmânate şi celor care n-au ajuns la restaurant de Ovidiu Nemeş personal şi consilierii locali USL: „la biserică au fost prezenţi şi membrii familiei. A fost un moment deosebit, că toţi au primit flori şi au fost felicitaţi de familie. Nu are niciun substrat politic, pentru că şi anul trecut în luna mai am făcut acest eveniment. Este un eveniment de suflet, care a intrat deja în tradiţia Sighetului. A fost un eveniment cu adevărat de suflet, care m-a mişcat foarte mult”. Sperăm ca şi evenimentul lui Nemeş să ajungă la „nunta de aur” şi să devină tradiţie.

Comentariile celorlalți

Deni pe 03.06.2012 la 19:06
Felicitari domnului Ovidiu Nemes pentru initiativa ! Este un gest foarte frumos din partea lui !
Bianca pe 03.06.2012 la 08:05
am fost acolo, si a for un eveniment deosebit! Si nu a fost electoral, este pentru al doilea an cand aceasta nunta de aur aree loc in luna mai!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.