• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Septembrie , 2012

Un cavaler al Franţei ajută Spitalul Baia Sprie

Spitalul din Baia Sprie a primit zilele acestea un sprijin consistent din partea unui prieten al Maramureşului. Francezul Löic Thetio, este “Chevalier de l’Ordre National du Mérite”, a doua mare distincţie, în Franţa, după “Legiunea de Onoare” şi conduce o asociaţie umanitară franceză.

 

Opt sute de kilograme de vopsea, necesare reabilitării, au fost descărcate, zilele acestea, la policlinica din Baia Sprie, alături de zeci de seturi de măşti şi materiale consumabile pentru chirurgie. Produsele, adunate în două centre (Lorient şi Vannes), din Bretania, au fost aduse în Baia Sprie de Löic Thetio, preşedintele fondator al Asociaţiei Umanitare SOLIDARITE-PLOEMEUROUMANIE.

„Activez în Maramureş de douăzeci şi unu de ani. Anul acesta, sosind în Baia Sprie, văzând că spitalul este închis, m-am întrebat ce pot să fac ca acest spital să funcţioneze. Minele din Maramureş s-au închis, m-am gândit că era păcat să se închidă şi spitalele”, a spus Löic Thetio. La el acasă, în Bretania, este numit de conaţionalii săi “românul de la Atlantic” şi este mândru de acest apelativ.

„Cu această cantitate de vopsea sperăm să finalizăm. Deoarece vopseaua este de mai multe tipuri şi culori, va fi nevoie de o sortare, dar credem că ne va ajunge pentru toată suprafaţa. Referitor la reabilitare, în principal ne-am axat pe clădirea policlinicii. S-a finalizat învestiţia pentru încălzire, am reabilitat acoperişul, băile, au fost schimbate tâmplăriile, s-au renovat cabinetele unde funcţionează medicii”, a declarat Levente Szakács, consilierul primarului, Dorin Paşca.

„Reabilitarea se va finaliza în două-trei săptămâni. Banii provin din sumele investitorilor Medspria S.A., până acum, costul ridicându-se la peste 10 miliarde lei vechi. În continuare, depinde de cum vom putea încheia un contract pentru spitalizarea de zi, depinde de Casa de Asigurări”, a completat Zoltan Molnar, preşedintele consiliului de administraţie.

 

O clinică medicală franceză, a cărei locaţie se schimbă, va dona aparatura medicală asociaţiei umanitare condusă de Thetio, astfel că, o parte din echipamente va ajunge la Spitalul Baia Sprie. „Este necesar să pregătim pentru luna noiembrie un transport mare!”, a punctat în încheiere, Löic Thetio, “românul de la Atlantic”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.