• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 Februarie , 2012

Un alt mod de a vedea politica

Articolul a fost intitulat „Un alt mod de a vedea politica” si a vizat opinia senatorului de Maramures cu privire la ultimele evenimente perecute pe scena politica din Romania. „Se poate spune ca romanii asista in ultimii ani nu doar la deteriorarea nivelului lor de trai, dar, mai grav decat atat, si la degradarea valorilor morale care in trecut jucau totusi un rol mai important in societatea romaneasca si ghidau oarecum clasa politica aflata la conducerea tarii. Degringolada care caracterizeaza in prezent ceea ce se intampla pe scena politica romaneasca a contribuit deja la emigrarea multor tineri care au decis sa isi construiasaca viitorul in tari care au mai multe de oferit cetatenilor lor. Aceeasi degringolada a produs o societate romaneasca demoralizata, care pana nu demult intrase intr-o stare de “silentio stampa”. Aceasta atitudine pasiva a provenit dintr-o profunda dezamagire vizavi de situatia actuala din Romania si calitatea precara a politicienilor romani. In ultima vreme, asa cum am putut observa, pasivitatea s-a transformat brusc intr-un oarecare simt civic si nevoia de a lua atitudine a adus romanii in strada. Acestia au decis sa se exprime prin proteste in aer liber, deoarece „cutitul le-a ajuns la os”. Ei nu au criticat doar pe cei de la Putere; romanii doresc ca intreaga clasa politica sa-si revizuiasca modul de a face politica, cer respect, in genere, cer readucerea valorilor pe masa de discutie”, a declarat senatorul.

 

Sorin Bota a hotarat ca la sfarsitul lunii ianuarie, sa se alature romanilor care protestau in piete si a decis sa protesteze in colegiul sau, impotriva actualei guvernari, intr-un mod inedit: el a organizat o conferinta de presa la inceputul careia a inlocuit cuvintele si declaratiile de presa cu melodii precum “Cantec batranesc” (Ducu Bertzi), “Vinovatii fara vina” (Pasarea Colibri) si “Protest” (Stefan Banica Junior).

 

Un alt exemplu, de acesta data de alta natura, mai putin simbolic, dar mai pragmatic, poate fi cel al proiectului conceput, initiat si finantat de senatorul Sorin Bota, un proiect de initiere in schi a elevilor din liceele maramuresene. Acestia au avut sansa de a beneficia in mod gratuit de echipament de schi si monitori profestionsti. Proiectul poate fi considerat ca avand dublu scop: in primul rand, scop educational – educarea tanarului prin sport si in al doilea rand, scop economic – de a promova domeniile schiabile din Maramures (Suior si Cavnic) atat pe plan local, cat si pe plan national, de a incuraja localnicii, dar si turistii sa vina si sa schieze pe partiile din zona. Promovarea turistica de care s-ar bucura astfel Maramuresul ar putea conduce in final la dezvoltarea economica a judetului. Pe langa acestea, au mai existat si alte proiecte prin care senatorul maramuresean a incercat un alt mod de face politica, in decursul celor 3 ani de mandat, precum: Proiectul concurs Euro-Vocea Maramuresului, programul de impadurire a Maramuresului, care se desfasoara in fiecare primavara si toamna, proiectul de colaborare intre Universitatea de Nord Baia Mare si trei universitati din Italia, programul de consultatii optometrice gratuite, Bursele Social – Democrate etc. 

 

Aceasta este maniera in care senatorul de Maramures, Sorin Bota, intelege sa faca politica. Prin activitati concrete, cum sunt proiectele si programele desfasurate de acesta, dar si prin actiuni de semnalare a neregulilor observate in diverse institutii publice sau a greselilor comise de cei de la guvernare, efectuate din postura de parlamentar al opozitiei.

 

Un mod diferit de a-i percepe pe romani, carora li se vorbeste „de la egal la egal”. Un mod de a incerca sa gaseasca solutii la problemele lor si la problemele cu care ne confruntam cu totii.

 

 Un mod nou, un alt mod de a face politica in Romania!

 

Cabinet senator Marius Sorin BOTA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.