• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2013

UACE, sponsor VIP la Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică

EUROAVIA Cluj-Napoca a fost fondată în 2008, funcţionând ca şi PPAS (Possible Perspective Affiliated Society) până în octombrie, când la AMEAC (Annual Meeting of EUROAVIA Congress) în Rzezsow, Polonia a fost acceptată să devină PAS (Perspective Affiliated Society) Cluj-Napoca. În Aprilie 2010, în urma organizării primului eveniment internaţional, Fly-In Cluj-Napoca, au fost aleşi în unanimitate la EMEAC (Electoral Meeting of Euroavia Congress) Pisa să activeze în continuare ca şi asociaţie cu drepturi depline (Affiliated Society). De atunci au fost întreprinse numeroase activităţi la nivel local şi internaţional, incluzând excursii şi participări la evenimente internaţionale, dezvoltându-ne astfel competenţele organizatorice.

Formată în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, asociaţia are ca şi membri studenţi la licenţă, masteranzi şi doctoranzi, aceştia având spirit de echipă, cunoştinţe multiculturale şi entuziasm în experimentarea şi dezvoltarea aplicaţiilor aerospaţiale. Asociaţia se află în continuă expansiune, fiind în căutare de noi membri care doresc să-şi dezvolte aptitudinile tenice şi sociale, dar şi de oportunităţi de colaborare şi parteneriate. 

 

La nivel internaţional, Euroavia cuprinde 34 de asociaţii afiliate, prezente în 17 ţări europene, cumulând un număr de circa 1500 de membri. Iniţial, EUROAVIA a fost fondată în 1958 în Aachen, Germania, începându-şi oficial activitatea în 1959, când sediul internaţional a fost relocalizat în Delft, Olanda. EUROAVIA Cluj-Napoca urmăreşte să stimuleze contactul între studenţi şi industria aerospaţială, oferind oportunităţi de schimb de experienţă între studenţi din diferite ţări, reprezentându-i pe aceştia la nivel internaţional.

 

Unul dintre cele mai importante evenimente ale EUROAVIA este AMEAC (Annual Meeting of the EUROAVIA Congress) sau Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică la care participă studenţi din toate asociaţiile afiliate europene, în total peste 50. Practic, pe parcursul a 7 zile, anul acesta între 8 şi 15 septembrie, board-ul internaţional Euroavia analizează activitatea din anul trecut şi fixează ţintele pentru noul an. UACE a fost sponsorul VIP al evenimentului, iar Directorul de resurse umane, Kinga Rădulescu Szabo a fost prezentă la eveniment în 9 septembrie, prezentând compania, planurile de dezvoltare şi oportunităţile de carieră.

 

UACE este pentru prima oară partenerul acestui eveniment, dar cu siguranţă nu pentru ultima oară, prefigurându-se începutul unei colaborări frumoase şi durabile. Studenţii, de altfel, s-au arătat interesaţi să viziteze fabrica sau chiar să vină în practică la Dumbrăviţa. Kinga Rădulescu Szabo a declarat că există deja un precedent în acest sens, studenţii sunt bineveniţi în practică la UACE şi printre aceştia s-a numărat chiar şi un student de Universitatea de Inginerie Aeronautică din Australia.

 
 

Leonardo da Vinci spunea că “Odată ce ai încercat zborul, vei păşi întotdeauna pe pământ cu ochii ridicaţi spre cer, acolo unde ai fost şi vei dori mereu să te întorci.” Din pasiune pentru zbor şi aeronautică, în 2008 a fost fondată EUROAVIA Cluj-Napoca. Iar în 9 septembrie a avut loc Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică , un eveniment de marcă la care nu putea lipsi UACE, sponsorul VIP al evenimentului. Directorul de resurse umane al companiei, Kinga Rădulescu Szabo le-a prezentat studenţilor compania, oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă şi planurile de viitor.

 
 

„Au fost prezenţi, pe lângă studenţi din România, studenţi din alte ţări din Europa: Italia, Spania, Polonia etc., toţi studenţii membri ai Organizaţiei internaţionale a studenţilor în aeronautică. Studenţii au fost foarte impresionaţi de investiţia şi fabrica noastră din Dumbrăviţa, intervenind cu întrebări pertinente pe parcursul şi la finalul prezentării. La final am primit o placă simbolică inscripţionată cu sigla UACE, ca semn de mulţumire pentru participare, o surpriză foarte plăcută pe care ne-au făcut-o studenţii”.

Kinga Rădulescu Szabo

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.