• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Micii grădinari

Curtea şcolii reprezintă locul în care elevii îşi petrec mult râvnita recreaţie, dar şi “cartea de viztă” a fiecărei instituţii de învăţământ. Tocmai de aceea, UAC Europe, în colaborare cu şcolile din comună, au pornit o amplă acţiune de cosmetizare a curţii şcolilor din comună prin plantarea de flori şi puieţi.

 

Se spune că: “Natura poate sa-ţi slujească de carte, de profesor, de povăţuitor. Ea te cheamă, ea îţi procură, cu mici mijloace, tot ceea ce vei avea nevoie mai târziu. Nu închide această mare carte plină de învăţături înţelepte, nu o neglija pentru celelalte cărţi în care se cuprind numai strofe din cântarea întreagă ce stă înaintea ta”. Şi, parcă, nu este o perioadă mai potrivită pentru a deschide “cartea naturii” şi a învăţa lecţia responsabilităţii pentru mediu decât primăvara, când se sărbătoreşte şi Luna Pădurii.

Tocmai de aceea, UAC Europe a propus un proiect şcolilor din comună: “Adoptă un copac” – o acţiune în care fiecare elev poate sădi un copac, si se va monta o plăcuţă cu numele său. Copacul “adoptat” de el va primi un nume, iar proprietarul un certificat. Fiecare elev trebuie să aibă grijă de copacul său, iar la finalul anului, posesorul celui mai frumos copac va primi un premiu. Directorul Mariana Manea a răspuns cu entuziasm şi după consultări şi discuţii s-a ajuns la concluzia că şcolile din comună au nevoie de amenajarea curţilor, de plantare de puieţi şi flori, care să dea o altă “faţă”. Astfel, s-a stabilit o mega-acţiune, care a avut loc joia trecută. UAC Europe a oferit florile necesare, Direcţia Silvică Baia Mare a pus la dispoziţie puieţi de tei şi brad, iar specialiştii în grădinărit au dat o mână de ajutor copiilor. Astfel, toate curţile şcolilor din comuna Dumbrăviţa au fost transformate în veritabile grădini. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.