• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 22 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Iunie , 2017

UAC Europe face parte din Consiliul Consultativ al Rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca

La eveniment a participat Daniel Vărzaru, Chief Finan­cial Officer UAC Europe, care a declarat că: „UAC Europe rămâne un partener constant al mediului academic, iar nominalizarea noastră în cadrul Consiliului Consultativ al Rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca ne bucură, ne onorează şi deschide noi oportunităţi pentru o colaborare benefică”. 

Relația cu mediul economic este unul dintre cei patru piloni de dezvoltare instituțională, alături de învățământ, cercetare și relații internaționale, care susțin misiunea UTCN. Comitetul Consultativ este un organism cu rol consultativ, care funcţionează conform prevederilor Cartei UTCN și are misiunea de a contribui la dezvoltarea universităţii prin consilierea conducerii UTCN în pregătirea deciziilor majore strategice, privind excelenţa academică corelată cu nevoile mediului socio-economic precum şi rolul activ al uni­versității în viața comunității regionale prin cercetare, activităţi antreprenoriale şi investiţionale. Prin înființarea Comi­tetului Consultativ al Rectorului Uni­versității Tehnice din Cluj-Napoca, se structurează un învăţământ superior tehnic raportat la realitățile socio-economice și maximizarea opțiunilor studenților în implementarea cunoștin­țelor pe piața muncii, în intervalul 2017 – 2020.

Deschizător de drumuri, orașul Cluj-Napoca şi-a câștigat titulatura de oraș inteligent, „SMART CITY”, prin abor­dările inovative în soluționarea diver­selor provocări locale. Acțiunea inițiată de Universitatea Tehnică se aliniază la aceasta prin implementarea conceptului de „smart specialization”, vizând o dezvoltare regională, națională și transna­țională accelerată, prin cointeresarea marilor firme în produsele universității.

„Mă bucură deschiderea arătată de conducerea marilor companii și în mod special prezența numeroasă a acestora în cadrul primei întâlniri a Comitetului Consultativ a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Devine evident că împreună putem îmbunătăți sistemul educațional prin raportarea studenților la provocările reale ale mediului socio-economic și că doar în acest mod inovarea este posibilă”, a subliniat rectorul Universității Tehnice din Cluj, Prof. ing. dr. Vasile ȚOPA.

Comitetul Consultativ este format din 12 membri, personalităţi reprezentative din domeniul socio-economic la nivelul regional de inserție al universității, şi rămâne deschis pentru colaborarea cu reprezentanţii celorlalte mari companii.
Din componenţa actuală fac parte: Horia Ciorcilă –Președinte, Banca Tran­silvania (BT); Proutcha Falk - General Manager, Star Transmission (STC) & Star Assembly (STA); Konrad Kaschek - Plant Manager, Bosch Group; Balazs Hopka - General Manager, Emer­son; Mihaela Popescu - General Ma­na­ger, Tenaris Silcotub; Teofil Mu­reșan - Chief Executive Officer, Elec­tro­grup; Voicu Oprean - CEO, AROBS Transilvania Software; Dorin Stoian - General Manager, COMELF SA; Cristian Bulboacă - General Manager, CON-A; Nicolae Petri - Director DI­FERIT; Jon Kevin Loebbaka – Presi­dent, Universal Alloy Corporation; Markos Tiberiu - Vice-President, The Ger­­man-Romanian Economic Associa­tion for the North West Region-DRWSM.

Structura Universității Tehnice din Cluj-Napoca cuprinde 12 facultăți care funcționează în cele două centre universitare, Cluj-Napoca și Baia Mare, la care se adaugă extensiile universitare din Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zalău. Această structură îi conferă universității o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, imaginea UTCN fiind de fapt simbolul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României. Arealul geografic pe care îl acoperă astăzi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca constituie una dintre cele mai atractive zone economice ale României. În acest cadru, universitatea devine un factor de creștere economică la nivelul comunității și un agent de bunăstare pentru fiecare individ care beneficiază de serviciile ei.

În acord cu contextul actual al dezvol­tării comunității regionale, Universi­tatea Tehnică din Cluj-Napoca inte­grează în componentele misiunii sale, abordările strategice europene, națio­nale și regionale. Acestea prezintă un potențial real care poziționează în mod competitiv universitatea în mediul academic național și internațional și converge cu direcțiile de dezvoltare economică inteligentă a regiunilor pe care le deservește.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.