• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Aprilie , 2015

Traditional Openair Games to Improve Children’s Skills a ajuns la cea de-a opta întâlnire

 

Proiectul Scolar multilateral al Scolii gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare (director, prof. Mureşan Grigore), intitulat Traditional Openair Games to Improve Children’s Skills a ajuns la cea de-a opta întâlnire, care s-a desfăşurat în perioada 23-27 martie 2015 la Scoala Vorosmarty Mihaly din oraşul Debrecen, Ungaria.

 

De la Scoala noastră au participat 4 eleve (Vlaicu Ariana – clasa a VI-a A, Ilieş Giulia, Smuczer Cynthia şi Szakacs Andreea- clasa a VII-a B) şi 3 cadre didactice (prof. Mureşan Grigore, prof. Bandi Monika - coordonator de proiect, prof. Vigh Agota).

Activităţile propuse de cadrele didactice şi elevii de la Școala maghiară au fost numeroase, interesante şi motivante, reuşind să implice toţi participanţii.

Activităţile specifice proiectului au constat în reactualizarea site-ului proiectului (www.topgamesproject.eu), prezentarea filmelor video reprezentând activităţile realizate cu ocazia zilelor greceşti, prezentarea unui joc tradiţional din fiecare ţară la care au participat părinţii elevilor. 

 

Părinţii elevilor de la Cuza au propus jocul „Raţele şi vânătorii”, pe care l-au jucat împreună. Instrucţiunile de joc au fost realizate atât în limba română cât şi în engleză şi au fost postate pe site-ul oficial al proiectului. Activităţile realizate în şcoala noastră au fost fie integrate în procesul de învăţare, fie s-au desfăşurat în cadrul Clubului de lectură Smart Readers Club, sau au avut caracter extraşcolar.

 

De asemenea, s-au stabilit activităţile şi termenele pentru perioada următoare. Dintre acestea menţionăm: organizarea şi desfăşurarea de videoconferinţe între şcolile din proiect - Școala noastră va susţine 2 astfel de activităţi cu partenerii din Spania şi Ungaria, organizarea Săptămânii Comenius în prima parte a lunii mai, utilizarea glosarului proiectului pentru a face, prin intermediul unor programe online, puzzle-uri şi rebusuri – fiecare şcoală parteneră se va ocupa de câte un capitol din glosar. Tot în agenda proiectului se înscriu şi activităţi ce se vor încadra în acţiunile realizate cu ocazia zilelor Ungariei şi Poloniei.

 

Activitatea de care şcoala noastră este direct răspunzătoare este cea de colectare a tuturor jocurilor propuse de cei nouă parteneri de proiect într-o carte electronică şi postarea acesteia în spaţiul virtual pe site-ul proiectului şi pe site-ul www.issuu.com. Cartea va avea o variantă pe DVD şi o variantă tipărită, sarcina din urmă urmând a fi   împărţită cu partenerii din Turcia.

Deoarece se aproprie sărbătorile pascale, elevii din cele nouă ţări partenere au confecţionat şi au schimbat între ei felicitări de Paşte.

 

În cadrul vizitei la Școala Vorosmarty Mihaly, participanţii au avut ocazia să asiste la diverse ore la clasă, putându-se astfel face o comparaţie între procesele de predare-învăţare-evaluare din diverse medii şcolare din Europa. Au fost foarte apreciate orele de limba engleză, geografie, artă teatrală. Orele de sport au fost cu atât mai interesante pentru participanţi, cu cât am aflat că elevii din Ungaria desfăşoară aceste ore zilnic, săptămânal fac înot, iar o dată la două săptămâni, curricula din ţara vecină prevede câte o oră de patinaj. Elevii şi profesorii participanţi la această mobilitate au avut ocazia să asiste în mod activ la aceste ore.

Punctul de atracţie pentru toţi participanţii a fost vizita la Agora Science Centre – un stabiliment recent dat în funcţiune, unde elevii şi cadrele didactice deopotrivă au avut ocazia să încerce diverse jocuri ce le solicitau îndemânarea, perspicacitatea şi curiozitatea.

 

O altă latură atractivă a programului a constat în vizitarea obiectivelor culturale şi sociale ale oraşului Debrecen - Teatrul Naţional Csokonai, Parcul Naţional Hortobagy, Universitatea din Debrecen. Turul capitalei Ungariei, Budapesta, a culminat cu vizitarea Parlamentului Ungar, a Palatului Regal, a Pieţei Eroilor şi a Bastionului Pescarilor.

Următoarea mobilitate, şi totodată cea care va încheia cei doi ani de proiect, va avea loc în luna iunie în Polonia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.