• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Iulie , 2008

Traditie gatita la ceaun

Joi, incepand cu orele 18, a avut loc in parc, la Athos, inaugurarea primei bucatarii traditionale de vara din Baia Mare. Eveniment inedit pentru baimareni, acesta a strans lume multa si a avut un succes care era de asteptat. Ideea amenajarii unei astfel de bucatarii i-a venit lui Vasile Deac, patronul Athos: „Initial, am vrut sa promovez doar bucataria traditionala romaneasca, punand accent pe multele si gustoasele preparate din carne de porc si vita. Pe urma, vizitand Hajduszoboszlo (Ungaria) si familiarizandu-ma si cu bucatele traditionale unguresti (celebrul „bab gulyas”, de exemplu), am hotarat sa le includ si pe acestea in viitorul meniu. Astfel, am concretizat ideile mele in ceea ce vedeti. Iar locatia era perfecta pentru asa ceva”. „Reteta” bucatariei este una perfecta: bucatari experimentati, materie prima de cea mai buna calitate (carnea proaspata vine de la Carmangeria Dalia), ceaune care clocotesc pe focuri „naturale”, cu lemne, mult suflet si entuziasm. „Am reusit sa oferim totul cat mai natural posibil. Cu totul alt gust au preparatele facute in ceaun, pe foc. Partenerii mi i-am selectat cu grija, tocmai pentru a asigura clientilor adevaratele placeri culinare”, povesteste Vasile Deac. La eveniment, pe langa invitati de marca ai judetului, a participat si Ansamblul Transilvania, intretinand atmosfera pana tarziu in noapte. Iata ca Athos a mai adaugat pe lista un motiv pentru care clientii, majoritatea dintre ei deveniti fideli deja locului, sa revina iar si iar si sa deguste preparatele traditionale romanesti si unguresti (ciorbe, gulyas, gratare, muraturi exceptionale), intr-o atmosfera placuta si ospitaliera, la Bucataria Traditionala de Vara. Pe langa aceasta noutate, restaurantul va asteapta cu acelasi meniu bogat si variat cu care v-ati obisnuit deja (diverse sortimente de peste, paste etc), tot aici gurmanzii putand savura pizza coapta pe vatra, dupa cele mai renumite retete italienesti. Athos va ademeneste, pe timpul verii, si cu peste 45 de sortimente de inghetata: „Am adus retetele si utilajele cele mai moderne direct din Italia, de la renumita firma Delicia. Preturile sunt mici, tinand cont ca totul este proaspat, preparat de noi, astfel putand sa garantam o certa calitate a produselor”, a adaugat Vasile Deac. Athos mai are un atu de necontestat: e situat in parc, ferit de ochii lumii si de agitatia cotidiana. Copiii au unde se juca in voie, exista locuri amenajate pentru ei. Planurile lui Vasile Deac nu se opresc aici. Cat mai curand, intentioneaza sa ridice si un hotel modern si sa amenajeze o crama. „Ma bucur ca Bucataria Traditionala de Vara a avut succesul la care ma asteptam si sper ca, pe viitor, sa adaug la oferta noastra si alte puncte de atractie”, a incheiat patronul Athos, Vasile Deac. Monika KRAJNIK monika@gazetademaramures.ro

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.