• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 26 Mai , 2012

Top 10, cei mai periculoşi ucigaşi

1. Cel mai periculos animal din lume nu este un patruped fioros sau o vietate marină gigantică, ci o insectă aparent inofensivă, cu care avem de-a face deseori: ţânţarul. S-a estimat ca anual mor 2-3 milioane de oameni după ce sunt înţepaţi de ţânţari. Cei mai mulţi dintre aceşti indivizi trăiesc în Africa. Singura soluţie viabilă pentru combaterea epidemiilor transmise de ţânţari rămâne anihilarea cât mai multora, însă acest lucru este foarte greu de realizat la nivel mondial.

2. Există aproximativ 2000 de specii de şerpi veninoşi, însă doar 250 dintre ele sunt capabile să ucidă un om. Cu toate acestea, mor anual între 50 şi 125 de mii de indivizi, după ce sunt muscaţi de şerpi veninoşi. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Africa, Asia şi America de Nord.

3. Al treilea cel mai periculos animal este tot de talie mică: scorpionul. Există în lume 1.500 de specii diferite de scorpioni, însă doar 25 dintre acestea reprezintă o ameninţare reală pentru oameni.. Numărul persoanelor care mor anual din această cauză este aproximat la 800-2000, dar se speculează că cifrele sunt în realitate mai mari, având în vedere zonele destul de izolate în care trăiesc scorpionii. Africa, America și Asia Centrală sunt principalele teritorii care găzduiesc aceste vietăţi.

4. Poziţia a patra în top este rezervată felinelor mari. Deşi aceste specii numără tot mai puţine animale, rămân printre cele mai periculoase din lume: nu mai puţin de 800 de oameni le cad victime anual.

 

5. Crocodilul este un animal preistoric „setat” să omoare orice mişcă, numărul victimelor sale umane înregistrat anual fiind cuprins între 600 şi 800.


6. Un animal plăcut şi paşnic la prima vedere, în ciuda proporţiilor sale, elefantul este în realitate extrem de imprevizibil şi face anual o mulţime de victime. Elefanţii trăiesc în Africa şi India şi atacă anual între 300 şi 500 de persoane.

7. Al şaptelea animal feroce, hipopotamul, poate părea, asemenea elefantului, neagresiv şi prietenos. Este un animal foarte agresiv şi imprevizibil, făcând anual între 100 şi 150 de victime.

8. Meduza poate omorî un om în doar câteva minute, fiind una din cele mai periculoase vietăţi marine. Anual îi cad victime aproximativ 100 de persoane.



9. Unul dintre cei mai periculoşi prădători, al cărui comportament agresiv a fost îndelung dezbătut şi supraevaluat în producţii cinematografice, este în realitate mai puţin periculos decât ar crede unii dintre noi. Rechinul face mai puţin de 100 de victime anual, iar atacurile au loc mai ales în apele din Florida, Australia, Hawaii şi Africa de Sud.


10. Cea mai periculoasă specie de urs este grizzly, care trăieşte în America de Nord şi Canada, făcând anual 5-10 victime.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.