• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Septembrie , 2012

Tomograful lui Sabin / Viitor

Alvin Toffler s-a născut în 1928. Odată cu publicarea primei sale lucrări, “Şocul viitorului”, Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, bazată pe studiul schimbării şi pe impactul pe care aceasta îl are asupra afacerilor şi culturii. Ea defineşte forţele şi tendinţele care modelează viitorul în economia actuală, bazată pe informaţii.

Printre celelalte volume publicate de Alvin Toffler, devenite bestseller, se numără “Al Treilea Val”, “Război şi antirăzboi”, “Puterea în mişcare” şi, recent, “Crearea unei noi civilizaţii”.

Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori, internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele le vor permite angajaţilor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume. China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, dezvoltarea unor forme alternative de energie va crea perdanţi într-o lume post hidrocarburi, creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, emigraţia către Occident va creşte.

Schimbările climatice vor genera unele conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a locuitorilor din zonele de coastă. Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă. Femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante de conducere. Omenirea va intra în era petabyte-ului, în 2000 PB putând fi stocată cultura întregii omeniri de când există ea şi până azi…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.