• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Iulie , 2012

Tomograful lui Sabin / Vedetism

Tendinţă cultivată cu cerbicie, îndesată prin toate mijloacele în minţile oamenilor, indiferent de condiţia socială a acestora. Săracii visează la bogăţie, bogaţii visează la şi mai multă, probabil „rafinată” până la limita patologicului sau, în mod ideal dincolo de aceasta, cei scunzi visează să fie înalţi, cei graşi să fie slabi, cei slabi să fie puternici, urâţii să aibă femei frumoase...

Pentru vedetă, aproape totul devine posibil, deşi nimic nu se schimbă în afara statutului şi prin aceasta înţeleg modul în care percepţia spectatorilor acestui circ este pervertită prin manipulare, persuasiune şi mai ales repetiţie până la intoxicare. Produsul final este 100% butaforie.

Unora le aduce zâmbet, altora vise, altora scrâşnete. Finalul ideal pentru vedetă este moartea fizică, dacă se poate cât mai bizară sau misterioasă, unele vedete dispar discret, dar cele mai multe, din păcate, sunt distruse mediatic după principiul „eu te-am făcut, eu te omor”.

Cel mai mare avantaj oferit de statutul de vedetă sunt aşa-zisele FIŢE / FITZE, adică figurile libere ce nu sunt legate de IQ sau pot fi legate de acesta cu condiţia să fie din două cifre, consecinţa fiind nuditatea absolută, la propriu şi la figurat, cu sos de isterie.

 
Constat că, în continuare, mintea unora nu poate face diferenţa între vedetă şi personalitate, poate şi din cauza abundenţei de „vedete” care ne-au inundat existenţa socială pe toate palierele. Este o competiţie permanentă pentru a te califica şi apoi pentru a urca pe eşafodajul acestui statut, fără a ţine seama de sfârşitul inevitabil. Nu contează finalul penibil, trăirea clipei de glorie ca stea sigur căzătoare nu se compară cu existenţa dureroasă şi ternă pe faţa nevăzută a lunii. Ştiţi unde se fabrică vedetele?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.