• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 08 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Aprilie , 2017

Tomograful lui Sabin / Tendințe

Între 2008 și 2009, lumea a depășit un prag important, rămas aproape neobservat, atunci când numărul dispozitivelor conectate la internet a depăşit numărul populaţiei. În 2020, când vor exista pe Terra un număr de 7,6 mili­arde de oameni, vor fi 500 de miliarde de maşinării care vor comunica una cu cealaltă. Ca populaţie, noi generăm anual un volum uriaș de informaţii referitoare la ce muzică ascultăm, unde ne aflăm, unde vom merge, ce cum­pă­răm, cum ne simţim și multe altele…
Există companii specializate de broke­raj care trimit asemenea informaţii către structuri de marketing care vor să îşi vândă produsele unui anumit pu­blic. Alte companii, compilează din toate aceste informaţii servicii pentru terți.
În anii ce vor urma, astfel de fluxuri de informaţii se vor intersecta, formând un mediu care ne va anticipa mult mai bine așteptările. Însă atunci când me­diul online adună informaţii despre tine, el va ajunge întotdeauna, dintr-un motiv sau altul, să împărtăşească și altora aceste informaţii, iar utilizatorii au început deja de mult să își pună întrebări referitoare la acest fenomen. Într-un sondaj realizat de curând, 68% dintre respondenţi au declarat că, în opinia lor, legile actuale care privesc internetul nu protejează suficient intimitatea clientului.
Pe de altă parte, se estimează că până în 2030, jumătate din rasa umană va trăi în ţări unde natalitatea se va situa  sub rata mortalităţii şi, prin urmare, populaţia va scădea. Cauza este com­binaţia de adulţi care trăiesc mai mult şi naşterea unui număr tot mai mic de copii. Ţările se vor lupta cu taxele tot mai mici şi cu forţa de muncă tot mai scăzută, în ciuda numărului mare de pensionari care vor dori securitate so­cială şi îngrijire medicală. Societatea va supravieţui, dar PIB-urile vor scădea considerabil în întreaga lume şi probabil că nu vor mai creşte nicio­dată.
Cea mai recentă estimare a ONU sugerează că în 2050, populaţia globului va ajunge la 9,6 miliarde de locuitori, iar dacă toţi aceşti oameni vor consuma resursele aşa cum o fa­cem astăzi, atunci Pământul nu va mai face faţă necesităților  noastre. Cu cât o societate se dezvoltă mai mult din punct de vedere tehnologic, cu atât indivizilor le va fi mai uşor să îşi ridice standardele de viaţă şi vor fi tot mai puţin dornici să aibă o familie nu­meroasă. Este spirala declinului so­cietății moderne.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.