• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 15 Mai , 2012

Tomograful lui Sabin / Informaţie

În esenţă, INFORMAŢIA este putere, ar spune cei mai mulţi jucători, indiferent de tipul de joc pe care îl practică şi fără nici-o legătură cu doza mai mare sau mai mică de sinceritate implicată în transmiterea informaţiei de la jucătorul emiţător spre receptori, jucători ai altor echipe, aşa-zişi arbitri, spectatori din tribune sau din fotoliile de acasă.

Deci sinceritatea informaţiei nu este implicită, indiferent de cât de mult se vor strădui emiţătorii, oricare ar fi aceştia, să ne convingă. Informaţia este putere vor spune şi cei mai mulţi receptori pentru că doar acceptând informaţia te poţi legăna cu iluzia că participi cumva şi tu la joc. Deci, altceva ar putea avea relevanţă: scopul transmiterii informaţiei şi contextul aparenţelor în care are loc emisia.

Cred că o informaţie nu poate fi acceptată axiomatic şi înghiţită pe nemestecate, ea impune confirmări din numeroase surse alternative pentru a fi validată.

Natura umană dubitativă ar trebui să se folosească permanent de acest aproape instinct, viaţa unică şi irepetabilă nu ne permite luxul să ne lăsăm neuronii valizi pradă atrofiei prin neutilizare. Nu vorbesc aici despre unde poţi găsi cartofi ieftini sau unde au deschis un “second hand” nou, ci despre lucruri care ne pot influenţa existenţa.

Evit deja de mult să fiu sigur pentru persoane şi evenimente pe care nu le pot atinge şi dezambala cu simţurile mele. Deci emiţătorii transmit informaţia, receptorii o primesc deoarece au aşteptări şi speranţe şi, cel puţin teoretic, între aceştia ar trebui să existe relee care să descopere ADEVĂRUL, esenţa, gradul de congruenţă între conţinutul informaţiei şi realitatea nudă.

Am citit zilele acestea zeci de biografii şi CV-uri ale unor jucători. Mai bine mă duceam la o bere cu prietenii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.