• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Tomograful lui Sabin / Pur şi simplu

Soţul vine târziu acasă şi este luat în primire de nevastă. Voci ridicate, veselă spartă, ţipete... apoi miliţia. El este săltat şi dus la post.

Scuza în faţa ofiţerului de serviciu: ştiţi, m-a făcut porc şi am tăcut, m-a făcut beţivan şi am tăcut, apoi, m-a făcut destrăbălat şi am zâmbit puţin. Atunci parcă a lovit-o strechea, a început să se bâlbâie şi să spună: eşti… eşti... pur şi simplu... Când am auzit asta am văzut roşu şi am luat-o la poceală…

 

PUR ŞI SIMPLU simbolizează ceva curat şi limpede, dar uneori are şi o conotaţie peiorativă.
„Ignoranţa este noaptea minţii, dar o noapte fără lună şi stele” spunea Confucius. Ignoranţa nu este prostie, dar adeseori se asociază. Diagnosticul ignoranţei este dificil, mai ales astăzi, când punem foarte mare preţ pe aparenţe şi nu avem timp să ne verificăm judecăţile „de valoare” înainte de a deschide gura.

Până în clipa în care vorbeşte sau ia o decizie, ignorantul poate scăpa nediagnosticat, deci, cel mai adesea, diagnosticul se pune retrospectiv, odată cu smulsul părului din cap la vederea dezastrului.

Ignoranţii nu se pot diagnostica între ei, mai mult chiar, au o empatie specială unii pentru alţii, fiind capabili de asociere cu sau fără scop lucrativ. Incubaţia este de minimum 7 ani (de acasă), dar poate fi mult mai lungă. Se poate asocia cu delir şi grandomanie. Tratamentul este unic: EDUCAŢIA. E o noapte ceţoasă…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.