• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 11 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Mai , 2013

Tomograful lui Sabin / Am citit

„...Omenirea are mulţi „prieteni”, înstăriţi prin subjugarea statelor, prin acumularea de resurse cât mai egoist şi războinic cu putinţă. Prietenia lor e o reacţie sinceră la adresa nepăsării prin care noi toţi am lăsat de prea multă vreme scara valorilor răsturnată. Ei au hotărât aprig şi intempestiv destinul unor popoare, îngenuncheate în aşa hal cu aberaţii gen libertate, terorism, dictatori, capitalism, privatizare, investitori, economie de piaţă, liberalizări, încât au ajuns sclavii celor care au inventat şi au umflat sistemul bancar, inducând ideea că fără bănci şi fără sistemul financiar ticălos din care se hrănesc bogaţii lumii, omenirea se prăbuşeşte.

Sistemul acesta clădit pe bani virtuali şi pe împrumuturi cu dobânzi de tip caritas la scară planetară este un imperialism mai periculos decât cele din istoria trecută, un imperialism care a impus statelor anumite guverne dispuse să-şi vândă poporul.

Dacă Hitler a invadat Polonia cu tancurile, astăzi caracatiţele financiare sunt cele care cotropesc şi ucid. De pe mormanele de bani şi de arme, miliţienii planetei, mereu la pândă, privesc omenirea cu un singur ochi, şi acela, orb...”. Zicea Bologa tatăl din „Pădurea Spânzuraţilor”: am potrivit gândul cu sufletul, sufletul cu vorba, vorba cu întâmplările lumii şi mi-am adus aminte să vă spun că Patriotismul nu este un cuvânt inutil, nici o virtute învechită. Este putere, credinţă, bucurie, demnitate şi onoare naţională!

Trebuie să credem în noi, fiindcă în fiecare locuieşte Dumnezeu, dar mai ales în Biserică! Conştiinţa noastră nu-i altceva decât glasul lui Dumnezeu din sufletul omului.

Oricât ar progresa ştiinţa, cultura şi omul, niciodată nu vor depăşi ca măreţie, învăţătura pe care Hristos a dat-o lumii.

Din academii până în palate şi colibe, numele Lui a umplut pământul cu iubire, dar nu în sensul deşănţat şi vulgar al veacului nostru, ci în sensul jertfelnic. Acest duh ne trebuie şi nouă, românilor. Ne lipsesc mucenicii pentru ţară...”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.