• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 14 Noiembrie , 2018

Toamna AIST la Tăuţii Măgherăuş

Deşi toamna a sosit, teoretic, de mai bine de două luni, vremea pare să fie blândă cu noi şi ne mai lasă să ne bucurăm de zile calde şi însorite. Prima săptămână în care colegii noştri interna­ţionali şi-au desfăşurat activi­tăţile din cadrul comunităţilor din jurul Băii Mari a fost una frumoasă şi plină de veselie.
Accentul pe care partenerul nostru principal, UAC Europe, îl pune pe sprijinirea educaţiei în cadrul comunităţii din care facem cu toţii parte ne ajută să ne îndeplinim cu entuziasm şi motivaţie misiunea în care ne-am angajat cu aproape şapte ani în urmă.
Voluntarii sosiţi din şase ţări europene (Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Germania şi Franţa) şi-au petrecut prima lună pregătindu-şi activităţile şi acomodându-se cu schimbările pe care le presupune mutarea într-o ţară străină pentru nouă luni.
Odată cu ultimele zile din octombrie, după o săptămână petrecută la Bucu­reşti, unde au învăţat şi mai multe despre educaţia non-formală, au pornit cu entuziasm să aplice cele învăţate.
Comunităţile din Buşag, Bozânta Mare, Nistru, Tăuţii Măgherăuş şi Băiţa ne-au primit, ca de obicei, cu braţele deschise, cu interes şi poftă de viaţă. Copiii s-au bucurat de întâlnirea cu noii voluntari AIST şi au participat cu bucurie la activităţile propuse de aceştia.
Chiar dacă uneori comunicarea poate fi îngreunată de bariera lingvistică, atât voluntarii cât şi copiii au dovedit că sunt plini de resurse. La Nistru, una dintre voluntare a găsit un copilaş care înţelegea limba italiană, aşa că acesta a acţionat pe post de traducător pentru colegii lui. În Tăuţii Măgherăuş, un alt voluntar a întâlnit un copil care vorbea spaniola lui maternă, fapt care l-a făcut să simtă mai puţin dorul de casă. În fiecare dintre comunităţile de mai sus am găsit copii care vorbeau engleza la nivel conversaţional, ceea ce a uşurat mult comunicarea dintre ei şi voluntari.
Întâlnirea cu micii beneficiari ai serviciilor noastre ne umple mereu de bucurie şi ne dă motivaţia de a continua să facem ceea ce ne place, adică de a deschide minţile copiilor şi de a le prezenta diferite oportunităţi de care pot profita pe termen lung.
Activităţile pe care le desfăşurăm în comunitate fac parte din calendarul de activități desfăşurate în cadrul proiectului „Let’s Celebrate the European Heritage!”, un Serviciu European de Voluntariat, implementat de către Aso­ciaţia American International School of Transylvania, finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, cu sprijinul UACE.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.