• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 15 August , 2012

Theodor Paleologu l-a făcut pe Ponta personaj de desene animate

PDL Maramureş continuă războiul nevăzut cu cei de la USL, pe tema referendumului sau alte teme politice. Mircea Man şi liderii pedelişti profită de orice ocazie pentru a veni în faţa presei băimărene cu opinii politice despre întâmplările momentului.

 

Zilele trecute, întâlnirea cu presa a avut un invitat de marcă pentru filiala PDL Maramureş. Theodor Paleologu a venit într-un concediu de zece zile în Maramureş. A venit la invitaţia liderilor maramureşeni şi a plecat cu imaginea unei zone de vis care merită mai mult.

Preşedintele filialei maramureşene a PDL Maramureş, Mircea Man, a fost foarte încântat de vizita lui Paleologu. De altfel, acesta este un politician atipic, este un tip simpatic, are umor şi nu se sfieşte să-i critice pe liderii puternici ai PDL.

Înainte de a-i da cuvântul fostului ministru pedelist, Man a ţinut să puncteze ziua în care cabinetul Ponta a avut mai multe demisii şi schimbări de miniştri.

„A fost o zi pe care românii nu au meritat-o. Iată! Le fuge nisipul de sub picioarele lui Ponta şi Antonescu! Aceste schimbări masive arată cum îşi asumă ei responsabilitatea de a conduce România. În Maramureş, revenind la ale noastre, este foarte grav ce se întâmplă. Proiectele începute de managerul Spitalului Judeţean, Călin Pop, sunt extrem de importante, dar iată că la conducerea USL nimic nu rezistă. Dar eu spun: trebuie un economist, nu un contabil. Cred că este cea mai mare greşeală care se poate face în acest moment. Să schimbi un manager de excepţie, un om care nu a fost înregimentat la nici un partid. În parteneriatul pe care l-am avut cu el, când eram preşedintele CJ, nu a fost nici o condiţionare politică. Consider că activitatea pe care a desfăşurat-o doctorul Călin Pop a fost una de succes şi ea trebuie continuată. Pe de altă parte, managerul Călin Pop are un contract foarte clar, de care s-a achitat. Ar fi ceva foarte grav să schimbi un profesionist care conduce cea mai mare unitate medicală din judeţ cu un nespecialist…ar fi ceva foarte grav!

Această încercare nu arată decât încercarea USL-ului de a aduce oameni şi de a roti cadrele din interiorul USL. Facem apel la preşedintele Ursache, la preşedintele PNL şi PC, să nu ia această decizie, dacă o au în gând, ar fi o mare greşeală. Ei nu ar trebui să intre într-un joc politic în care Maramureşul ar avea de suferit.

Mai mult, iată că specialiştii din USL sunt foarte importanţi, nu am să nominalizez, dar unul vrea la Aeroport! Iată! Soluţiile USL pentru maramureşeni sunt lipsite de respect, de substanţă şi de pregătire. Vom mai vedea, dar vă spun că în şedinţele lor de partid toate posturile de la deconcentrate au fost împărţite, inclusiv directorii de şcoală sunt nominalizaţi”, a spus Mircea Man.

 

Paleologu şi lumea lui Disney

 

Theodor Paleologu a avut un discurs interesant şi plin de pilde politice.

„Au fost zece zile absolut minunate pe care le-am petrecut aici. Sunt foarte fericit că aceste zile m-au ţinut departe de căldura şi mai mare din Bucureşti şi de delirul politic de pe Dâmboviţa. Am fost foarte bucuros că nu am avut semnal la telefon în unele zone, aşa că am ignorat total toate prostiile din Bucureşti. Au fost zile absolut minunate, în care am ajuns la concluzia că trebuie revizuit Crezul Bisericii Ortodoxe în crez maramureşean. Aş mai adăuga că trebuie să crezi în una sfântă şi universală horincă. De altfel, plec din Maramureş cu o sticluţă de horincă de coarne. Remediul absolut la orice! Şi mai plec cu încă ceva, mai plec cu o maşină pe care am cumpărat-o aici. Să nu vă miraţi dacă mă veţi vedea umblând prin ţară cu o maşină cu număr de Maramureş. E o maşină vişinie, iar numărul ei îmi va aduce aminte de prietenul Mircea Man (MM n.red.).

Din păcate, ieri am avut semnal şi am luat cunoştinţă de ce s-a întâmplat cu remanierea. Nu vreau să comentez persoanele. Într-un alt context, m-aş bucura pentru ei, unii sunt colegi de generaţie, dar acum nu mă pot bucura. Această remaniere, înainte de orice, cu toată obiectivitatea de care dispun, e un semnal de instabilitate şi de improvizaţie. Încerc să fiu drăguţ, însă când îl văd pe Victor Ponta guvernând, parcă îl văd pe Mickey Mouse dându-se cu patinele cu rotile pe un acoperiş în pantă. Adică, deopotrivă stau cu frica în sân, dar parcă mă şi amuză evoluţia lui Mickey Mouse cu patine cu rotile ce se dă pe acoperişul în pantă.

Aş mai spune ceva de ministerul de Externe. Ştim cu toţii că Titus Corlăţeanu se pregătea de multă vreme pentru această funcţie şi provine din cariera diplomatică. Dar, îmi pare rău de Andrei Marga, un intelectual de marcă, un rector de succes, că îşi termină cariera politică într-un mod nu tocmai plăcut pentru dânsul.

Iar legat de Ambasada din Berlin, ideea ar fi fost excelentă acum 11 ani, dacă Adrian Năstase şi Mircea Geoană ar fi avut inteligenţa politică să numească un fost ministru PNŢCD ca ambasador la Berlin. Ar fi fost bine venit acum 11 ani. Acum e prea târziu!

Pe de altă parte, acum, la trei luni de când este guvernul Ponta la putere, bilanţul nu este de loc strălucit. Putem reţine două lucruri: devalorizarea dramatică a leului, o enormă realizare a guvernului Ponta şi pierderea pe plan diplomatic, o pierdere foarte consistentă. În acest context, refacerea poziţiei diplomatice a României nu se poate face cu oameni care sunt responsabili, poate nu singuri responsabili, dar sunt responsabili de această decredibilizare a României, fără precedent, într-un termen foarte scurt” , a spus Theodor Paleologu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.