• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Octombrie , 2012

Temuta grupare teroristă Al Qaeda spală bani în Maramureş

Cea mai temută grupare teroristă din lume este finanţată şi prin firme fantome din Maramureş. Cinci terorişti Al-Qaeda figurează în România în aproape 150 de societăţi comerciale de la care Fiscul trebuie să recupereze două milioane şi jumătate de euro. Unul dintre ei, Muntasier KH. Aassi, urmărit internaţional pentru uciderea celor suspectaţi de colaborare cu forţele americane din Irak, aflat sub comanda emirului Al-Qaeda din Irak şi trimis în judecată pentru terorism, este asociat într-o firmă cu sediul în Baia Mare, Tariz SRL. Urmează o poveste în exclusivitate despre terorişti, firme fantomă şi atentate cu bombă.

 
 

Cea mai temută grupare teroristă din lume, Al Qaeda a înfiinţat o celulă teroristă în ţara noastră, cu ramificaţii în Maramureş. Reţeaua îl avea ca şi creier pe Mohamad Al Dulaimi, care a facilitat intrarea în România a cinci irakieni cunoscuţi pentru legăturile cu reţeaua al-Qaeda, prin înfiinţarea unei caracatiţe de firme-fantomă. Cei cinci terorişti căutaţi în toată lumea, fiind acuzaţi de răniri, atacuri şi atentate teroriste, şi-au făcut de cap nestingheriţi, peste un deceniu, în ţara noastră, spălând 2,5 milioane de euro, din care s-au înfruptat potentanţi ai zilei şi “capii terorismului” irakian.

 

Unul dintre ei, Muntasier KH. Aassi, în vârstă de 25 de ani, era asociat la o societate cu sediul în Baia Mare – SC Tariz SRL. Tânărul de 25 de ani, Muntasier Aassi, lucra sub comanda emirului Al-Qaeda din Irak şi avea ca şi sarcină în Al Qaeda uciderea celor suspectaţi de colaborare cu forţele americane din Irak. Cetăţeanul irakian Muntasier K.H. Aassi şi-a obţinut viză prin SC Irina Fast Com SRL, constituită în 22 ianuarie 2007, şi a intrat în România pe data de 25 mai 2007, începându-şi cariera de asociat la firme fantomă, fără activitate, în dizolvare sau suspendate temporar. Partenerul său principal de afaceri era Falah Salem, căutat şi el de forţele americane pentru acte de terorism. În total, Muntasier K.H. Aassi apare ca şi asociat la 61 de societăţi comerciale.

Firma băimăreană a teroristului, SC TARIZ SRL, îşi avea sediul pe strada Tineretul nr. 8 şi avea ca domeniu de activitate: “Comerţ cu ridicata cu cafea, ceai, cacao şi condimente”. Firma figurează cu zero angajaţi, deşi avea cifră de afaceri de până la 142.000 de lei, datorii de 226 816 şi active de 646 723.

Administratorul firmei şi co-asociat a lui Aassi era Morad Ahmed, un cetăţean irakian introdus şi el în ţară de reţeaua lui Al Dulaimi. În iulie 2010, acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de un cetăţean suedez cu origini iraniene, Kianzad Behrang, pentru o gaură la bugetul de stat de aproape 17 milioane de euro.

Prejudiciul a rezultat din neplata taxelor de către două firme care au aparţinut, anterior, unor cetăţeni turci. Nici “băimăreanul” Muntasier Aasi nu era afacerist decât pe hârtie. Firmele sale n-au derulat niciodată activitate, fiind folosite doar ca şi căpuşe pentru “spălarea de bani”, evaziunea fiscală şi introducerea de cetăţeni irakieni în ţară.

 

Majoritatea companiilor îşi au sediul în Bucureşti şi Ilfov: SC Zenab 95 SRL, Rich Delta Trade SRL, Promo Kar Impex SRL, New Line Comex SRL ETC. Multe însă continuă să funcţioneze, deşi cei cinci sunt trimişi în judecată pentru terorism.

În această situaţie se află şi SC Irina Fast Com, cu sediul în Bucureşti, care îi are ca şi asociaţi pe Muntasier şi pe Jumah Malham, firmă prin care, potrivit procurorilor, au fost obţinute documente pentru introducerea în ţară a unor irakieni care fac parte din Al Qaeda.

 

Cum a fost posibil ca o celulă teroristă să funcţioneze ani de zile nestingherită de autorităţi? Procurorii DIICOT au o explicaţie. Penibilă: „datorită unor deficienţe de comunicare între autorităţile competente din Germania şi cele din România, precum şi a unor lacune legislative, coroborat şi cu deficienţe ale sistemului”.

Problema e că “deficienţele” continuă să persiste. Iar terorişti periculoşi, vânaţi de CIA şi Interpol, continuă să se dea oameni de afaceri în România, cu diplome şi aprecieri de la autorităţile cu atribuţii în investiţii străine. Până la urmă, nu degeaba capii Al Qaeda se lăudau că gruparea lor e finanţată din România. Răspunde cineva?

 

Capul reţelei, condamnat

 

În prezent, capul reţelei, Mohamad Al Dulaimi, este condamnat în România pentru trafic de migranţi şi judecat pentru sprijinirea terorismului. În afara celor cinci membri Al Qaeda, Al Dulaimi a introdus în România sute de cetăţeni irakieni, prin înfiinţarea sau preluarea unor societăţi comerciale fantomă. Procurorii au mai descoperit că Al Dulaimi îşi construise un sistem de conexiuni în interiorul Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (ARIS) – instituţie care a trecut cu vederea documentele false folosite la înfiinţarea firmelor folosite pentru aducerea în ţară a celor cinci membri Al Qaeda. Astfel, majoritatea sediilor declarate de aceste companii nu există, iar extrasele de cont de la diferite bănci care ar fi atestat ca migranţii deţineau anumite sume de bani erau false. Cu toate acestea, membrii reţelei lui Al Dulaimi luau avizele necesare de la ARIS în maxim două zile. Autorităţile au constatat însă că foarte mulţi dintre irakienii introduşi astfel în România au dispărut deja din ţară, fiind acum semnalaţi în Suedia, Germania şi Olanda.

 

Atentatele reţelei Al-Qaeda, Irak, fondată de Abu Musab Al Zarqawi

 

Filiala irakiană a reţelei Al-Qaeda, Al-Qaeda Irak – AQI, a fost fondată în anul 2003, de militantul iordanian Abu Musab Al Zarqawi. AQI este compusă şi susţinută de diverse grupări insurgente şi alte clanuri sunnite, fiind formată într-o mare proporţie din irakieni, dar şi luptători străini ce predomină în conducerea grupării şi în rândul atentatorilor sinucigaşi.

 

În intervalul 2003-2010, AQI a fost implicată în numeroase atacuri teroriste de amploare, dintre care enumerăm:

 
 

11.12.2010 – atacul cu bombă de la Stockholm– Suedia, executat de cetăţeanul irakian Taymour Abdul Wahab, care a fost instruit în scopuri teroriste într-o tabără de pregătire AQI din zona oraşului Mosul, din nordul Irakului;

 

04.04.2010 – atacuri cu bombă asupra ambasadelor: iraniană, germană şi egipteană din Bagdad, în urma cărora 35 de persoane au fost ucise şi aproximativ 200 rănite;

 

03.03.2010 – AQI a revendicat un atac sinucigaş executat asupra a două clădiri militare din Baquba, soldat cu moartea a 30 de persoane;

 

26.11.2010 – atac sinucigaş cu bombă executat asupra sediului Ministerului de Interne din Bagdad, soldat cu 20 de persoane ucise;

 

25.01.2010 – atacuri sinucigaşe executate asupra a 3 hoteluri din Bagdad, în urma cărora 37 de persoane au fost ucise;

 

08.12.2009 – 5 atacuri cu bombă executate asupra clădirilor guvernamentale din Bagdad, soldate cu moartea a 130 de persoane şi rănirea altor 400;

 

25.10.2009 – două explozii executate asupra clădirilor guvernamentale irakiene în urma cărora 150 de persoane au fost ucise şi alte 500 de persoane rănite;

 

19.08.2009 – două atacuri cu bombă simultane executate asupra clădirilor guvernamentale din Bagdad, fiind ucise aproximativ 100 de persoane şi rănite aproximativ 600;

 

12.09.2008 – un atac sinucigaş asupra unei secţii de poliţie din localitatea Dujail din Guvernoratul Salah ad Din, rezultând 31 de morţi şi 60 de răniţi;

 

06.03.2008 – dublu atac sinucigaş în Bagdad, cartierul Karrada, rezultând 68 de persoane ucise şi alte 120 rănite;

 

26.07.2007 - în Bagdad, o maşină capcană a fost detonată simultan cu un atac cu rachete, derulat în cartierul Karrada, având ca rezultat moartea a 92 de persoane şi rănirea altor 127 de persoane;

 

18.04.2007 – 5 maşini capcană au fost detonate în Bagdad, ucigând aproximativ 200 de persoane, din zone populate majoritar de şiiţi;

 

29.03.2007 – în Bagdad, AQI a organizat un dublu atentat sinucigaş în piaţa Al-Shaab din zona şiită din nord-estul oraşului, fiind ucise 82 de persoane şi rănite 138.

 

Lista teroriştilor cu afaceri în România

 

- OMAR FARID AHMED, 25 de ani, Membru al grupării teroriste „ABU TIBA”. A fost desemnat emir interimar al zonei Al Qaim, fiind responsabil de luptătorii străini aduşi să lupte pentru Al-Qaeda. Una dintre persoanele însărcinate cu securitatea în rândul organizaţiei teroriste Al-Qaeda din regiunea Karbala, Administrator şi asociat în 23 de societăţi comerciale.

 

- OMAR KH. ASSEY, 28 de ani, acuzat de atacuri asupra convoiurilor aliate. Cel mai renumit atac a fost în 2005, când a ucis toţi membrii unui convoi de 12 maşini destinat poliţiei irakiene. Vehiculele le-a dăruit emirului Al-Qaeda, responsabil pe zona Fallujah. Asociat sau administrator în 21 de societăţi comerciale.

 

- MUNTASIER KH. AASSI, 25 de ani, acuzat de uciderea celor suspectaţi de colaborare cu forţele americane din Irak. E în aceeaşi grupare teroristă cu „partenerul” de afaceri din România, Falah Salem. Administrator sau asociat în 61 de societăţi comerciale, printre care una în Maramureş

 

- FALAH M. SALEM, 38 de ani, membru într-o grupare teroristă afiliată Al-Qaeda Irak. Căutat de forţele americane pentru acte de terorism, administrator sau asociat în 27 de societăţi comerciale.

 

- AQEEL DHUYAB, 29 de ani, implicat în activităţi de terorism în favoarea Al-Qaeda Irak, administrator sau asociat în 21 de societăţi comerciale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.