• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 August , 2012

Tăvălugul schimbărilor în deconcentrate

A început tăvălugul schimbărilor în instituţiile publice. Deja o serie de directori au fost înlocuiţi, iar în perioada următoare se pregătesc noi schimbări. În acelaşi timp, managerii „vechi” ameninţă cu procese, deoarece contractele de management nu sunt încă  expirate. Gabriel Zetea, secretarul PSD Maramureş, spune că: „Într-adevăr, am spus că după Referendum se va mai aborda subiectul schimbărilor, dar să nu se înţeleagă că luni după vot am făcut şedinţă pentru schimbările în instituţiile deconcentrate.

S-a discutat de mai demult de Ana Moldovan la Inspectoratul Şcolar, de Cadastru, de CAS, la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cornel Săvoiu, Clubul Sportiv cu Andrei Sorin, Gabriela Hofer la AJOFM. S-a purtat o discuţie, dar nu-i instituţie deconcentrată în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult ţine de Consiliul Judeţean, de management, la Spitalul Judeţean. Aici este o propunere făcută de PSD, acceptată de partenerii din USL, şi există clar o susţinere pentru Sorina Pintea. Chiar dacă, am înţeles, în ultima vreme că există o anumită opoziţie din partea unor membri marcanţi ai USL. La Finanţe, de asemenea, se poartă încă discuţii şi există posibilitatea aducerii unui manager din afara sistemului. Şi cred că pentru Finanţe s-ar potrivi foarte bine o astfel de propunere, având în vedere toate problemele care au fost de-a lungul timpului acolo. Sunt mulţi oameni care se cunosc deja prea bine între ei, iar un aer proaspăt din afară ar face bine instituţiei”.

Gabriel Zetea spune că USL nu s-a grăbit să facă schimbări şi nu doreşte să repete abuzurile altor guvernări din trecut: „Avem guvernarea deja de trei luni, dar după modelul încetăţenit în România în 2008 şi 2009, se puteau schimba toţi directorii în două zile. Dar având experienţa valului de procese cu care s-a confruntat Guvernul în urma schimbărilor ilegale care s-au făcut din funcţii, stăm frumos şi nu ne grăbim. Analizăm fiecare instituţie în parte cu specificul ei, analizăm oportunitatea numirii unui profesionist în acea funcţie, iar dacă are şi calitatea de membru de partid, este cu atât mai bine. Faptul că-i membru de partid nu reprezintă un handicap, chiar dacă noi am spus în campania electorală că ne interesează depolitizarea administraţiei publice, atât centrale, cât şi locale”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.