• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Octombrie , 2013

Tătaru cere demisia lui Volintiru

În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Maramureş, deputatul Florin Tătaru a avut o intervenţie în cazul Remin. Parlamentarul maramureşean îl acuză pe preşedintele AAAS, Adrian Volintiru, de practici interesante în cazul societăţii maramureşene Remin SA.  

 
 
 

Tătaru cere demisia sau demiterea lui Volintiru deoarece măsurile luate în cazul Remin vor duce la falimentul societăţii, consideră deputatul PSD. Pentru a fi mai explicit, Florin Tătaru a prezentat în Parlamentul României o interpelare către şeful AAAS sub forma unor întrebări la care aşteaptă răspuns.

”Referitor la procedura de atribuire derulată de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) pentru servicii de consultanţă constând în activitatea de practician în insolvenţă, în calitate de administrator judiciar în procedura de insolvenţă a CNMPN REMIN SA Baia Mare, solicit să îmi comunicaţi cât mai urgent următoarele:

 

1 Persoanele (persoana) din cadrul AAAS care au iniţiat şi propus derularea unei proceduri de atribuire intitulată de către AAAS: selecţie de oferte pentru desemnarea administratorului judiciar ce va fi propus de aceasta în dosarul de insolvenţă a debitorului CNMPN REMIN SA Baia Mare”, anunţată pentru data de 11.06.2013, procedură care a fost anulată. Care a fost motivul şi temeiul legal al iniţierii şi al propunerii acestei proceduri? Din ce motiv a fost anulată procedura de atribuire anunţată? Vă solicit să indicaţi şi structura internă (direcţie, compartiment, serviciu etc.) din care face parte persoana iniţiatoare şi care a propus derularea procedurii de atribuire.

 

2 Persoanele (persoana) din cadrul AAAS care au iniţiat şi propus derularea unei proceduri de atribuire intitulată de către AAAS se1ecţie de oferte pentru desemnarea administratorului judiciar ce “a fi propus de aceasta în dosarul de insolvenţă a debitorului CNMPN REMIN SA Baia Mare”, anunţată pentru data de 04.07. 2013. Care a fost motivul şi temeiul legal al iniţierii şi al propunerii acestei proceduri de atribuire. Vă solicit să indicaţi şi structura internă (direcţie, compartiment, serviciu etc.) din care face parte persoana iniţiatoare şi care a propus derularea procedurii de atribuire.

 

3 Solicit să precizaţi în mod exhaustiv lista persoanelor din cadrul AAAS semnatare ale tuturor actelor referitoare la procedurile de atribuire din 11.06.2013 şi 04.07.2013., adică cele care privesc următoarele operaţiuni: vize, aprobări, rezoluţie, cu indicarea fiecărei persoane în parte corespunzătoare operaţiunii. De asemenea, solicit să precizaţi cum s-au realizat funcţiile de supervizare şi de control. Şi de către cine, în privinţa acestor proceduri de atribuire?

 

4 Solicit să precizaţi care este suma estimativă reprezentând valoarea serviciilor de consultanţă atribuite prin procedura de atribuire derulată de către AAAS la data de 04.07.2013 (corespunzătoare comisionului procentual sau onorariu), care a fost avută în vedere de către persoanele responsabile din cadrul AAAS care au întocmit documentaţia de atribuire precum şi de către cele care au avizat şi aprobat documentaţia.

 

5 Care sunt persoanele (cu indicarea structurii organizatorice din AAAS) care sunt responsabile pentru întocmirea documentaţiei de atribuire (proiectul, documentaţie) şi cine a vizat şi aprobat această documentaţie (atât pentru procedura din 11.06.2013 cât şi pentru procedura din 04.07.2013)?

 

6 Care sunt prevederile legale şi normele (inclusiv interne) care au stat la baza fundamentării şi întocmirii documentaţiei de atribuire pentru procedurile anunţate pentru 11.06.2013 şi 04.07.2013, precum şi prevederile legale şi normele aplicate pentru modul de organizare şi desfăşurare al procedurii de atribuire?

 

7 Care sunt persoanele din structurile care au fost însărcinate cu organizarea şi derularea procedurii de atribuire din 04.07.2013 (inclusiv în ceea ce priveşte cerinţele operaţiunilor de publicitate). Din dispoziţia cărui funcţionar cu atribuţii de conducere din cadrul AAAS s-a făcut însărcinarea?

 

8 Care sunt persoanele care au fost desemnate să facă parte din comisia de “selecţie” (evaluare) a ofertelor din 04.07.2013? Din dispoziţia cărui funcţionar cu atribuţii de conducere din cadrul AAAS? Vă solicit să indicaţi actul de dispoziţie (nr. şi dată).

 

9 Solicit să îmi comunicaţi (în copie, 1 ex., conf. cu original) documentaţiile de atribuire întocmită pentru procedurile din 11.06.2013 şi 04.07. 2013, toate actele premergătoare care au fundamentat şi care sunt în legătură cu decizia de organizare a procedurii de atribuire (note, referate, adrese aprobări, rezoluţie, decizie etc.), iar pentru procedura de atribuire din 04.07. 2013, solicit comunicarea (în copie, 1 ex., conf. cu originalul) a dosarului de atribuire incluzând ofertele formulate şi depuse de către participanţi în integralitatea lor precum şi procesul verbal de adjudecare (atribuire), decizia comisiei. Toate acestea, împreună cu anexe şi oricare documente de lucru aferente ale comisiei de “selecţie” (evaluare) pentru această procedură de atribuire din 04.07.2013.

Întrucât cele solicitate constituie probleme de ordine publică, fiind incidente dispoziţiilor legale care privesc fondurile publice, solicit ca răspunsul să-l primesc cu maximă celeritate, iar în situaţia în care există încălcări aduse organelor abilitate să fie luate măsurile care se impun”, a solicitat deputatul PSD de Maramureş, Florin Tătaru.

 

În final, Florin Tătaru a spus, din nou, că sunt interese în această situaţie, interese obscure care ar profita de un posibil faliment al Remin. Pe lângă activele care s-ar devaloriza şi ar putea fi cumpărate pe bani puţini, Tătaru spune că sunt firme care au licenţe de exploatare a unor perimetre miniere ce se suprapun pe licenţele de exploatare ale Remin asupra aceloraşi perimetre. Dacă ar intra în faliment, Remin ar pierde aceste licenţe de exploatare, iar cealaltă firmă ar beneficia de ele.

 
 

„Întrucât cele solicitate constituie probleme de ordine publică, fiind incidente dispoziţiilor legale care privesc fondurile publice, solicit ca răspunsul să-l primesc cu maximă celeritate, iar în situaţia în care există încălcări aduse organelor abilitate, să fie luate măsurile care se impun”.

 

Florin Tătaru, deputat PSD de Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.