• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Târg de antichități și produse artizanale locale, ediția I

Duminică, 6 august, la Seini a avut loc prima ediție a Târgului de antichități și produse artizanale, eveniment organizat de Primăria orașului Seini. Primarul Gabriela Tulbure a spus: „Este pentru prima dată când am avut parte în orașul nostru de un târg de antichități. Curtea și holul de intrare (vestibul) al Sinagogii noastre s-au reanimat, aducând pentru un moment atmosfera trecutului. Cu această ocazie, a fost vizitat și lăcașul de cult, aflat într-un frumos și important proiect de reabilitare. Bine organizat, târgul a reușit să se înscrie din prima clipă ca un eveniment seinean. A fost primit cu interes de comunitate, motiv de mândrie și bucurie pentru echipa mea de specialitate, colegii de la proiecte, iubitorii de anti­chități, produse artizanale, multe dintre ele adevărate piese de co­lecție, remarcabile și foarte apreciate. Au fost expuse o varietate de obiecte vechi, produse culturale, lucrări autentice de artă, ediții de colecție de mașinuțe, piese de mic mobilier, stampe, viniluri și plăci de patefon, gramofon pick-up, electrice, vase și obiecte de uz casnic, agricultură, meșteșuguri, co­lecții de orologerie, aparate foto și multe altele. Ne-am bucurat de frumoasa întâlnire cu trecutul, răspunzând invi­tației noastre peste zece expozanți. Au fost achizi­ționate multe dintre ele de seinenii noștri, dar și de vizitatori din împrejurimi, cei aflați în concediu ori reveniți acasă din străinătate.
În alegerea lor, obiectele au stârnit zâmbete, dar au trezit și nostalgii, odată cu satisfacția cumpărării lor. Ne-am bucurat de vizita unei familii din Israel, care a poposit pentru o clipă la târgul nostru, fiind în trecere prin orașul nostru. Doresc să felicit echipa mea de organizatori pentru dăruire, pricepere și devotament! Mulțu­mesc, dragii mei!”

  

„Este pentru prima dată când am avut parte în orașul nostru de un târg de antichități. Curtea și holul de intrare (vestibul) al Sinagogii noastre s-au reanimat, aducând pentru un moment atmosfera trecutului”.
Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.