• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2012

Taras Şevcenko, sărbătorit la Ruscova

Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureş, organizează duminică, 22 aprilie, o serie de evenimente cultural-artistice dedicate împlinirii a 197 de ani de la naşterea lui Taras Şevcenko. “Taras Şevcenko reprezintă pentru ucraineni ce reprezintă Eminescu pentru români”, explică Miroslav Petreţchi, preşedintele UUR Maramureş.

Evenimentele din 22 aprilie vor fi organizate la Ruscova. Mai exact, începând cu ora 10 va fi un Simpozion la Şcoala cu clasele I – X din Ruscova unde va fi prezentată o serie de referate. Această parte a acţiunii este pregătită de elevii şcolii din localitate. La acest Simpozion vor participa profesori, poeţi, oameni de cultură şi oficialităţi.

După Simpozion, la ora 12, începe un program artistic la Căminul Cultural din Ruscova, la care vor participa formaţii, grupuri artistice şi coruri din localităţile Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova, Crasna Vişeului, Bistra, Lunca la Tisa, Crăciuneşti, Rona de Sus, de la Liceul Taras Şevcenko din Sighetu Marmaţiei şi Remeţi.

„Este un eveniment de tradiţie. Taras Şevcenko se sărbătoreşte în toate şcolile şi toate localităţile, dar acest eveniment de la Ruscova este cu cea mai mare anvergură. Va urma încă un Simpozion la Sighetu Marmaţiei, dar detaliile încă nu sunt stabilite. Taras Şevcenko poate fi evocat tot anul, pentru că poate fi pomenit ca şi pictor, ca poet etc”, spune preşedintele UUR Maramureş.

Într-o altă ordine de idei, UUR Maramureş pregăteşte o selecţie a celor mai buni sportivi amatori din localităţile cu populaţie majoritar ucraineană:

 

„Din toate echipele de fotbal din localităţile ucrainene vrem să facem o echipă judeţeană. Această echipă va avea un baraj cu echipele din judeţele Timiş, Tulcea, Botoşani şi Suceava. Iar după baraj, câştigătorii vor participa la un turneu în Ucraina, în perioada 21 – 27 mai, la Ternopol, unde vor fi meciuri amicale la nivel european. Este un schimb de experienţă între sportivii amatori, asta înainte de campionatul care va avea loc la Kiev. Campionatul de fotbal se va organiza tur-retur” - Miroslav Petreţchi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.