• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Mai , 2012

Ţărăniştii n-o murit, numa’ un pic s-o hodinit

Dragi maramureşeni,

 

Acest ţinut a fost de veacuri un reazem de luptă, libertate şi ideal, în cele mai grele momente ale istoriei şi societăţii româneşti. În urmă cu şapte decenii, bătrânii noştri votau masiv „Ochiul”, cu toate riscurile vremii şi cu conştiinţa că Iuliu Maniu şi Partidul Naţional Român, rădăcina ardeleană a PNŢ, respectiv a PNŢCD, reprezintă singura şansă de salvare a ţării.

Principiile care au animat atunci o generaţie nu au murit. Şi nici poporul lui Maniu nu a murit. A fost îngropat, decimat în închisorile comuniste, dar el trăieşte prin noi toţi, urmaşii acestor supravieţuitori, eroi şi martiri.

Şi, astăzi, mai mult ca niciodată avem nevoie să ne întoarcem la educaţie pe care ei ne-au dat-o şi la principiile în care au crezut şi, pentru care au murit. Morala creştină şi dragostea de ţară reprezintă fundaţia pe care se clădeşte caracterul unui om adevărat. Odată ce la nivel individual cauţi să trăieşti după astfel de norme, principiile economice şi sociale vin de la sine.

De fapt, daca ne uitam la istoria Maramureşului, ceea ce a făcut acest loc atât de special şi unic în lume este exact acest spirit de libertate şi independenţa care i-au caracterizat pe oamenii acestei zone. Dacă fiecare moroşan se va gândi la anii tinereţii şi educaţia pe care a primit-o în familie, îşi va da seama că a fost o educaţie care astăzi i-ai spune “de dreapta”.

În 10 iunie, avem datoria de onoare de a deschide bine OCHIUL la vot şi de a clădi împreună un viitor demn de trecutul şi înaintaşii noştri.

Votaţi PNŢCD!
 
Cu stimă, Doru Dăncuş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.