• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Ţara în care nebunul se vrea rege...

Trăim în ţara în care, dacă este să folosim strategiile din şah pentru comparaţie, un nebun se vede rege şi îşi permite să încerce să captureze tot...de la medici la politicieni, de la instituţii la propriul partid.

Oricine îndrăzneşte, zilele acestea, să nu îi facă pe plac lui Traian Băsescu, nu mai este doar apostrofat public, ci este direct dus la Parchet sau DNA, cu plângeri penale sau mandate de arestare.

Cu toate acestea, nebunul care se crede rege nu este mulţumit şi vrea să părăsească tabla de şah, pentru a-şi continua planurile diabolice şi în afara ei.

 

Deşi ne amintim cu toţii imaginile penibile cu care ne-am confruntat ani de zile, văzând un Traian Băsescu ignorat, apostrofat şi dat la o parte cu brutalitate, fizic, nu doar verbal, de oficialii statelor europene, făcându-ne de râs şi izolându-ne din ce în ce mai tare pe plan internaţional, asistăm de două luni la capriciile lui de a participa la Consiliul European de la Bruxelles, capriciu pentru realizarea căruia ar fi făcut orice şi pentru care chiar a încercat să facă orice.

Astfel, încălcând Constituţia şi Tratatul Uniunii Europene, Traian Băsescu s-a adresat unei instituţii pe care o controlează încă, şi anume Curţii Constituţionale, pentru a lua o decizie într-o materie în care nu avea nicio abilitare. Dacă mai exista vreo îndoială, zilele acestea ne-au dovedit că CCR a devenit un actor politic veritabil.

 

Să ne aducem aminte că, în urmă cu mai bine de o lună, preşedintele CCR a declarat că, la Consiliul European, ar trebui sa meargă seful statului, Augustin Zegrean, bunul prieten al lui Traian Băsescu, antepronunţându-se şi încălcând grav legea.

Preşedintele CCR a încălcat art 64, lit b) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care spune că judecătorii sunt obligaţi să păstreze secretul deliberărilor şi al voturilor şi să nu ia poziţie publică în probleme de competenţa Curţii Constituţionale. Astfel, în baza art. 27, alin 7 din Codul de procedură civilă, un judecator poate fi recuzat dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judecă. Este exact ceea ce Augustin Zegrean a făcut.

 

Constituţia României, pe care şi Traian Băsescu, şi judecătorii CCR au jurat să o respecte şi apare, prevede clar, în art. 148, că reglementările europene au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne. Or, reglementările europene indică foarte clar că la astfel de evenimente participă preşedinţii sau premierii statelor membre, în funcţie de natura întâlnirii şi de atribuţiile pe care le au. Fiind un forum care vizează aspecte economice, un domeniu pe care premierul îl gestionează, atunci era firească participarea lui Victor Ponta, Preşedintele României neavând atribuţii în economie.

 

Problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme doar de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune. Ele ţin, în mare măsură, de politica şi de guvernarea internă. Ori, la acest capitol, responsabilitatea este a premierului şi a Guvernului.

 

Astfel de conflicte trebuie să înceteze, iar singurul care le poate pune capăt este poporul român. În momentul de faţă, Uniunea Social Liberală este sprijinită de majoritatea românilor, în timp ce Traian Băsescu are de partea sa 5 judecători de la CCR. Românii vor fi cei care vor alege dacă vor un drum nou, o cale europeană, sau vor în continuare o ţară controlată de Traian Băsescu, un preşedinte care nu îşi mai ştie locul şi se crede atotstăpânitor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.