• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 August , 2017

Tabăra UACE, ediţia 2017!

Peste 100 de copii din municipiul Baia Mare şi din localităţile limitrofe au ajuns, luni dimineaţa, la Dumbrăviţa, într-o nouă ediţie a Taberei de vară organizată de UAC Europe şi Asocia­ţia NEMUS. În acest an, pe lângă copiii angajaţilor UAC Europe, au par­ticipat şi copiii angajaţilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ma­ramureş. Gazda a fost, ca în fiecare an, psihologul şcolar Monica Puha, prie­tenă a copiilor încă de la ediţiile din anii trecuţi. UAC Europe a asigurat gratuit transportul, apa, sandvi­şurile şi un program variat, pentru toate gusturile.
Prima zi a fost rezervată cunoaşterii şi adaptării. Copiii au fost întâmpinaţi de primarul Felician Ciceu, de doamna director a Şcolii Dumbrăviţa, Magdalena Tomşa şi preotul paroh Bogdan Ciocotişan. După ce au făcut cunoştinţă unii cu alţii, primarul comunei le-a urat tuturor bun venit şi o tabără în care să câştige multe amintiri frumoase şi mulţi prieteni. Doamna director Magdalena Tomşa a spus că se bucură că acest eveniment se desfăşoară în cadrul Centrului Afterschool „Sf. Apostol Andrei” din comuna Dumbrăviţa şi, de asemenea, le-a urat tuturor distracţie plăcută. Părintele Bogdan le-a spus copiilor că această tabără are ca scop evidenţierea prieteniei, a comunicării şi, bineînţeles, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut.
Apoi, copiii au pornit într-o mică plimbare prin comună, pentru a cunoaşte mai bine localitatea gazdă. Prima oprire a fost la Biserica Naşterea Maicii Domnului din Dumbrăviţa, un obiectiv deosebit, pe care copiii l-au vizitat cu plăcere. Părintele Bogdan le-a arătat copiilor părţile componente ale unei biserici, le-a vorbit despre sfintele icoane şi le-a spus că, indiferent de religia fiecă­ruia, cel mai important lucru este să fie buni şi cuminţi. De asemenea, le-a vorbit despre respectul pentru părinţi, despre moralitate şi despre Dumnezeu, care are grijă de fiecare dintre noi.

Un alt loc important din comună, vizitat de copii - de această dată unul menit distracţiei – a fost locul de joacă amenajat de UAC Europe. După ce s-au distrat şi relaxat, au luat masa de prânz. Apoi a urmat cursul de dansuri populare, cu instructorul Grigore Simionca. Ziua s-a încheiat cu desene pe asfalt, în curtea şcolii Dumbrăviţa.
Cea de-a doua zi a fost dedicată dez­voltării personale şi limbii engleze. Psihologul şcolar Liana Covaciu a desfăşurat cu copiii numeroase jocuri şi activităţi educative, iar profesorul Alina Sajerli i-a ajutat pe cei mici să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză, dar şi să înveţe cântece şi poezii noi.

Ziua de miercuri a fost dedicată tot dezvoltării personale şi cursurilor de bune maniere, susţinute de psihologul Liana Covaciu şi de psihologul şcolar Monica Puha.

Joi a fost zi de picnic, cu plimbare în pădure şi o vânătoare de comori, o aventură care i-a condus pe copii în curtea fabricii UAC Europe din Dumbrăviţa, unde s-au întâlnit cu părinţii lor, dar şi cu Corina Mulea, PR&Office Manager UAC Europe şi Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UACE, care le-au urat copiilor vacanţă plăcută în continuare şi le-au înmânat comoara: prăjiturele pentru toţi participanţii.

În ultima zi a taberei, doamna Nadia Ghiţ a organizat ateliere de creaţie, iar micuţii artişti şi-au pus la încercare talentul şi creativitatea. Bineînţeles, tabăra nu se putea încheia fără o mini petrecere şi promisiunea unei noi întâlniri, pe anul viitor.  

 

 

Părerile participanţilor

 

Mie mi-a plăcut când am fost în parc şi după aceea, când am fost la biserică. Scopul acestei tabere este să ne facem
prieteni din alte părţi.
Ciocotişan Tudor

Eu m-am simţit foarte bine, mi-am făcut prieteni noi.
Denisa Sas
Această tabără a fost una minunată, prin intermediul căreia am cunoscut mulţi copii şi m-am distrat alături de ei. Mulţumim organizatorilor şi sponsorilor!
Denis Ciceu
Mie mi-a plăcut când am desenat cu cretă pe asfalt şi  m-am împrietenit cu mulţi copii.
Andrei Ciceu
Mie îmi place în această tabără pentru că îmi fac prieteni noi, comunicăm şi ne jucăm. Eu vin de când aveam 6 ani, ne distrăm foarte bine şi vreau să se organizeze în fiecare an!
Sergiu
Această tabără a fost una frumoasă, una în care ne-am distrat, am petrecut nemaipomenit alături de prietenii mei în activităţile organizate de doamna Monica cu sprijinul UACE.

Rogojan Darius
Am venit aici pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a nu sta în faţa calculatoarelor şi a telefoanelor.
Belin Ionuţ
Tabăra aceasta este o şansă minunată de a-ţi face noi prieteni şi de a-ţi crea amintiri pline de zâmbete, amuzament şi, mai ales, pline de viaţă!
Vari Daniel
Mi-a plăcut foarte mult în tabără, pentru că mi-am făcut prieteni noi, ne-am distrat, am cântat şi am dansat. Abia aştept să mai vin!
Alexandra
Mie îmi place pentru că toată lumea e fericită.
Mie mi-a plăcut ora de engleză şi am venit să îmi fac prieteni noi.
Rareş Perhaiţa

 

 

În această tabără îmi place foarte mult. Avem cu noi o doamnă foarte drăguţă, care ne iubeşte şi pe care o iubim mult, la rândul nostru. Această tabără ne învaţă cum să ne înţelegem şi, mai ales, ne ajută să ne facem prieteni noi.
Diana Sas
Am venit în această tabără să-mi fac prieteni noi şi să mă distrez. Îmi place mult pentru că mă joc cu mulţi copii.
Belin Maria
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.