• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2019

Tabăra Internațională de Pictură „Elisabeta Art” - Cavnic

Orașul Cavnic a devenit pentru aproape două săptămâni centrul artistic al Maramureșului. Asta pentru că aici s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Taberei internaționale de pictură „Elisabeta Art”. Evenimentul a fost organizat sub egida Aso­ciației Culturale „Diamant de Mara­mureș” și a Uniunii Artiștilor Plastici.

18 artiști din mai multe țări au rea­li­zat timp de 10 zile lucrări pe pânză, pe carton, în natură și în atelier, iar în data de 7 iulie 2019 toate picturile realizate la Cavnic pe parcursul taberei, vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziții organizate la Pensiunea Elisabeta. În tabăra de la Cavnic au fost prezenți următorii artiști: Berciu Maria – Baia Mare, Cecălcean Voichița – Cluj-Napoca, Hadar Timea – Budapesta, Keresz­tesi Franciska – Gyula, Hoter Vasile – Satu Mare, Kovacs Emil Lajos – Satu Mare, Makai Imre – Hajduboszormeny, Mârza Traian – Alba Iulia, Metykone Balogh Edit – Gyula, Mureșan Vasile – Târgu Mureș, Nagy Istvan – Satu Mare, Oprea Cristina – Turda, Ostahi Vasile – Chișinău, Patkas Iren – Gyula, Petrea George – Chișinău, Pop Veress Sorina – Cavnic, Saka­losh Anatoliy – Beregovo, Veress-Pietrar Elisabeta – Cavnic. O parte dintre artiști au mai fost și la edițiile anterioare ale taberei, iar acum s-au întors aducându-i cu ei și pe alți prieteni artiști.
Pe lângă programul de lucru din tabără, cei prezenți au avut parte și de excursii în județ și de o seară la Teatru. Coordonatorul artistic al taberei a fost Kovacs Emil, iar gazdele evenimentului, care au avut și calitatea de sponsor unic, au fost soții Elisabeta și Tiberiu Veress, oameni de o înaltă ținută morală, extrem de generoși, care fac tot po­sibilul pentru promovarea culturii și artei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.