• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 August , 2012

Tabăra Internaţională de Arte Plastice „LANDSCAPE NO BORDERS”

Tradiţia Şcolii de Pictură de la Baia Mare este în actualitate prin iniţiativa primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEŞ, care a propus şi susţine organizarea taberei de la Colonia Pictorilor. Tabăra se desfăşoară în perioada 20 - 30 august 2012. Manifestarea culturală este conturată de parteneriatul dintre Fundaţia Dorel Cherecheş şi Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Baia Mare. Artiştii invitaţi la această ediţie sunt: Beata BEBEL (Ungaria), Marta FREJ (Polonia), Dorel GĂINĂ (România), Gabriel GHIZDAVU (România), Wlodzimiezs KARANKIEVICS (Polonia), KOVACS Lehel (Polonia), Viorel MARTON (România), Radu ŞERBAN (România), Vasile TOLAN (România), Mirela TRĂISTARU (România). De asemenea, au fost prezenţi doi artişti plastici din China.

Aflată la a doua ediţie, Tabăra internaţională de Arte Plastice a atras atenţia artiştilor plastici, în general, şi a celor români în special.

Cei prezenţi au fost foarte încântaţi de ce au găsit în Baia Mare. Ei au spus că, după foarte mulţi ani în care municipiul care a dat Şcoala de Pictură cunoscută în întreaga lume, s-a aflat într-un con de umbră, a început din nou să se vorbească de Baia Mare. Artiştii prezenţi în Tabără vor organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cele zece zile. Cei mai grăbiţi au fost artiştii chinezi, care au plecat deja, având un program încărcat. Ei au finalizat tablourile care vor expuse la finalul Taberei.

 

La Colonia Pictorilor este o efervescenţă creatoare, vizibilă de cum intri în curtea Coloniei.

„Mi-am dorit să organizăm această Tabără Internaţională de Arte Plastice, deoarece Baia Mare are nevoie de încurajare, de posibilitatea de a genera artă şi de a atrage artişti plastici din România şi din lumea întreagă. Nu trebuie să uităm că avem o moştenire care e de nepreţuit şi de care trebuie să avem grijă. În ce mă priveşte, voi face tot ce pot pentru a sprijini arta băimăreană, pe artiştii de aici, prin astfel de manifestări. Sunt mulţumit de buna colaborare pe care o am cu preşedintele UAP Baia Mare, Laura Ghinea, cea care din 10 iunie este şi consilier local”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

Primarul băimărean a privit lucrările aflate în curs de realizare, iar la invitaţia unui artist din Polonia a pus o tuşă pe unul dintre tablourile în lucru. O tuşă de un albastru intens, care seamănă cu o săgeată liberală, a glumit primarul Băii Mari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.